Krupicový indický koláč
Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheera - je obľúbený sladký indický koláčik. Je veľmi chutný a jeho príprava je nenáročná.
recept,fotorecept,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),mlieko plnotučné 3,5%,cukor kryštálový,Koláče,Indická kuchyňa,,Vegetariánske recepty
Koláče
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Prepustené maslo recept | 50 | gramov | |
cukor kryštálový | 200 | gramov | |
hrozienka | 25 | gramov | |
korenie kardamón mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
mandle | 10 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
orechy kešu natural | 25 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 250 | gramov | |
voda | 400 | mililitrov |
Recept
1.
voda 400 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový 200 gramov
Vodu zmiešame s mliekom, nasypeme cukor a zahriatím necháme cukor rozpustiť. Odstavíme z ohňa.
3.
mandle 10 gramov • orechy kešu natural 25 gramov • hrozienka 25 gramov
Mandle, orechy a hrozienka nasekáme.
4.
Prepustené maslo recept 50 gramov
V panvici rozpustíme maslo a prisypeme mandle, orechy a hrozienka.
5.
Popražíme.
7.
Krupicu premiešavame a ľahko popražíme.
8.
Pomaly vlievame mlieko, a stále miešame.
9.
Krupicu rozvárame a mlieko sa vstrebáva,...
10.
...až získame hustú kašu, ťažšie premiešateľnej konzistencie.
11.
Kašu naložíme na nerezovú tácku a lyžicou namočenou do vody ju rovnomerne, asi na výšku 1 - 1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu stuhnúť a vychladnúť.
12.
Pokrájame a necháme dochladnúť.
13.
Podávame priamo na tácke na ktorej sme ju pripravovali. Dezert je možné uložiť do chladničky, avšak pri podávaní by nemal byť studený.
Dobrú chuť!