svetvomne.sk

Koláč z kyslého mlieka s broskyňami

    

Obľúbený a dnes už tradičný hrnčekový koláč z kyslého mlieka, plný chutného ovocia.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 1 liter

Čerstvé mlieko nalejeme do hrnca, prikryjeme a necháme 12 hodín kysnúť pri izbovej teplote. Potom mlieko vložíme do chladničky a necháme postáť ďalších 12 hodín.

2. 

hrozienka ¾ hrnčeka  brusnice sušené ¾ hrnčeka

Hrnček (pohár) 200 ml

Hrozienka a brusnice umyjeme a necháme postáť vo vode. Potom ich scedíme.

3. 

broskyne kompótované 300 gramov

Broskyne pokrájame na mesiačiky.

4. 

múka polohrubá 2 hrnčeky  múka hrubá 1 hrnček  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Do misy nasypeme obe múky a zmiešame so sódou bikarbónou.

5. 

cukor kryštálový 1.5 hrnčeka  olej slnečnicový 1 hrnček

Pridáme cukor, 3 hrnčeky mlieka (ktoré sme si nechali skysnúť) a olej. Dobre premiešame.

6. 

Vmiešame hrozienka a brusnice.

7. 

maslo  múka polohrubá

Plech na pečenie 42cm x 32 cm

Pekáč vymažeme maslom a vysypeme múkou.

8. 

Cesto vylejeme do pripraveného plechu a navrch poukladáme broskyne.

9. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 20-30 minút. Pomocou drevenej špajdle skúsime či je koláč upečený, a to tak, že ju zapichneme do koláča a po vytiahnutí nám na jej konci nezostane lepivé cesto. Upečený koláč posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť