Kysnutý rebarborový osúch s džemom

Chutný koláčik, naspodu chrumkavý, na povrchu jemný a kyslastý.
recept,fotorecept,rebarbora,Koláče,
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor kryštálový | 30 121 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
droždie čerstvé | 15 16 | gramov kcal | |
džem ovocný | 150 365 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 70 630 | mililitrov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
rebarbora | 200 40 | gramov kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • droždie čerstvé 15 gramov
V teplom mlieku s trochou cukru necháme vzísť droždie.


3.
olej slnečnicový 70 mililitrov
Prilejeme olej a kvások. Cesto premiešame a ak je priveľmi husté dolejeme ešte trochu (50 ml) mlieka.

4.
Vymiesime cesto a necháme na teplom mieste zakryté vykysnúť.


6.
Do plechu na pečenie (42x38) si pripravíme papier na pečenie. Vložíme do neho cesto a pomocou rúk potretých olejom cesto roztiahneme, prípadne rozvaľkáme malým valčekom na vaľkanie v plechu.


8.
Po povrchu rozložíme rebarboru.

9.
Upečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Teplý koláč pocukrujeme a po vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!