Rebarborové muffiny

Svieže koláčiky s chutnou kyslou rebarborou.
recept,fotorecept,rebarbora,múka hladká,mlieko plnotučné 3,5%,Mafiny,,Sezónne recepty
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor trstinový | 120 476 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 200 128 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 80 720 | mililitrov kcal | |
rebarbora | 200 40 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept

2.
múka hladká 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • cukor trstinový 120 gramov
Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok, cukor a premiešame.

3.
K sypkej zmesi primiešame 2/3 pripravenej rebarbory.

4.
vajce slepačie 3 kusy • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • olej slnečnicový 80 mililitrov
Vajcia zmiešame s mliekom a olejom. Tekutú zmes primiešame k sypkej a vypracujeme hladké cesto.

5.
Košíčky na pečenie mafinov poukladáme do mafinových foriem alebo do plechu na pečenie mafinov. Naplníme ich do dvoch tretín cestom.

6.
Povrchu rovnomerne rozdelíme zvyšok rebarbory.

7.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 30 minút. Po upečení pocukrujeme a vychladené podávame.

Dobrú chuť!