svetvomne.sk

Rebarborové muffiny

    

Svieže koláčiky s chutnou kyslou rebarborou.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

rebarbora 200 gramov

Stonky rebarbory jemne ošúpeme, umyjeme ju a nakrájame na malé kúsky.

2. 

múka hladká 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  cukor trstinový 120 gramov

Do misy nasypeme múku, kypriaci prášok, cukor a premiešame.

3. 

K sypkej zmesi primiešame 2/3 pripravenej rebarbory.

4. 

vajce slepačie 3 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  olej slnečnicový 80 mililitrov

Vajcia zmiešame s mliekom a olejom. Tekutú zmes primiešame k sypkej a vypracujeme hladké cesto.

5. 

Košíčky na pečenie mafinov poukladáme do mafinových foriem alebo do plechu na pečenie mafinov. Naplníme ich do dvoch tretín cestom.

6. 

Povrchu rovnomerne rozdelíme zvyšok rebarbory.

7. 

cukor práškový

Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 30 minút. Po upečení pocukrujeme a vychladené podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť