svetvomne.sk

Pažítkové žemle z kysnutého cesta

Jednoduché a  rýchle žemle z kysnutého cesta. Kysnuté cesto si môžeme pripraviť aj v domácej pekárničke.

 

Počet porcií: 9

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa50gramov
Droždie čerstvé21gramov
Maslo50gramov
Múka hladká500gramov
Pažítka2polievkové lyžice
Soľ1čajová lyžička
Voda250mililitrov

1. 

múka hladká 500 g  maslo 50 g

Do misky dáme múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo.

2. 

voda 250 ml  pažítka 2 PL  cibuľa  cibuľa 50 g  droždie čerstvé 21 g  soľ 1 ČL

Do múky pridáme vlažnú vodu, polovicu kocky droždia, nadrobno nakrájanú pažítku a cibuľu. Osolíme

3. 

Všetko spolu dobre rukou premiešame, cesto bude také tuhšie. Varechou vymiesime. Cesto v miske zakryjeme kuchynskou utierkou, položíme na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

4. 

Plech vystelieme papierom na pečenie. Z vykysnutého cesta tvarujeme žemle, ktoré po obvode jemne nožíkom nakrojíme. Nakrojením sa cesto lepšie upečie.

5. 

Žemle potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 30 minút na 180° C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť