svetvomne.sk

Pažítkové žemle z kysnutého cesta

Pažítkové žemle z kysnutého cesta

    

Jednoduché a  rýchle žemle z kysnutého cesta. Kysnuté cesto si môžeme pripraviť aj v domácej pekárničke.

Kuchtil

Počet porcií

9

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. 

múka hladká 500 gramov  maslo 50 gramov

Do misky dáme múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo.

2. 

voda 250 mililitrov  pažítka 2 polievkové lyžice  cibuľa  cibuľa 50 gramov  droždie čerstvé 21 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Do múky pridáme vlažnú vodu, polovicu kocky droždia, nadrobno nakrájanú pažítku a cibuľu. Osolíme

3. 

Všetko spolu dobre rukou premiešame, cesto bude také tuhšie. Varechou vymiesime. Cesto v miske zakryjeme kuchynskou utierkou, položíme na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.

4. 

Plech vystelieme papierom na pečenie. Z vykysnutého cesta tvarujeme žemle, ktoré po obvode jemne nožíkom nakrojíme. Nakrojením sa cesto lepšie upečie.

5. 

Žemle potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 30 minút na 180° C.

Dobrú chuť!

cibuľa50gramov
droždie čerstvé21gramov
maslo50gramov
múka hladká500gramov
pažítka2polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
voda250mililitrov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť