Pažítkové žemle z kysnutého cesta
Jednoduché a rýchle žemle z kysnutého cesta. Kysnuté cesto si môžeme pripraviť aj v domácej pekárničke.
recept,fotorecept,múka hladká,pažítka,Slané pečivo
Slané pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 50 | gramov | |
droždie čerstvé | 21 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
múka hladká | 500 | gramov | |
pažítka | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1.
múka hladká 500 gramov • maslo 50 gramov
Do misky dáme múku, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo.
2.
voda 250 mililitrov • pažítka 2 polievkové lyžice • cibuľa • cibuľa 50 gramov • droždie čerstvé 21 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Do múky pridáme vlažnú vodu, polovicu kocky droždia, nadrobno nakrájanú pažítku a cibuľu. Osolíme
3.
Všetko spolu dobre rukou premiešame, cesto bude také tuhšie. Varechou vymiesime. Cesto v miske zakryjeme kuchynskou utierkou, položíme na 30 minút na teplé miesto vykysnúť.
4.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Z vykysnutého cesta tvarujeme žemle, ktoré po obvode jemne nožíkom nakrojíme. Nakrojením sa cesto lepšie upečie.
5.
Žemle potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme 30 minút na 180° C.
Dobrú chuť!