svetvomne.sk

Chlebové bryndzové pečivo

     

Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
Bryndza200gramov
Cukor kryštálový½čajovej lyžičky
Droždie čerstvé20gramov
Mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
Múka hladká1čajová lyžička
Múka hladká200gramov
Múka polohrubá
Múka špaldová celozrnná polohrubá150gramov
Olej slnečnicový50mililitrov
Smotana kyslá (14-18% tuku)25gramov
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie2kusy

1. 

droždie čerstvé 20 g  mlieko plnotučné 3,5% 150 ml  cukor kryštálový ½ ČL  múka hladká 1 ČL

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka hladká 200 g  múka špaldová celozrnná polohrubá 150 g  olej slnečnicový 50 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ ½ ČL

Do misy nasypeme múky, pridáme olej, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vymiesime hustejšie cesto.

3. 

Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť (asi hodinu).

4. 

múka polohrubá

Cesto vyložíme na múkou posypanú dosku...

5. 

...a na hrúbku asi 1,5 cm rozvaľkáme.

6. 

bryndza 200 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 25 g  vajce slepačie 1 ks  soľ ½ ČL

Bryndzu zmiešame so smotanou, vajíčkom a soľou.

7. 

Natrieme ju na rozvaľkané cesto...

8. 

...a stočíme do rolády.

9. 

Roládu prekrojíme na tri časti, a každú časť prekrojíme pozdĺžne na polovicu.

10. 

Zatočíme do špirály a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

11. 

Posypeme rascou a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť