Chlebové bryndzové pečivo

Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,múka špaldová celozrnná polohrubá,bryndza,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategórie
Slané pečivo ›Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 200 550 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 150 510 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 25 40 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
droždie čerstvé 20 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká 1 čajová lyžička
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2.
múka hladká 200 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 150 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky
Do misy nasypeme múky, pridáme olej, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vymiesime hustejšie cesto.

3.
Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť (asi hodinu).


5.
...a na hrúbku asi 1,5 cm rozvaľkáme.

6.
bryndza 200 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 25 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky
Bryndzu zmiešame so smotanou, vajíčkom a soľou.

7.
Natrieme ju na rozvaľkané cesto...

8.
...a stočíme do rolády.

9.
Roládu prekrojíme na tri časti, a každú časť prekrojíme pozdĺžne na polovicu.

10.
Zatočíme do špirály a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

11.
Posypeme rascou a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!