RECEPTY

Chlebové bryndzové pečivo

Chlebové bryndzové pečivo

Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,múka špaldová celozrnná polohrubá,bryndza,Slané pečivo

Slané pečivo

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Slané pečivo  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza200gramov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
múka hladká1čajová lyžička
múka hladká200gramov
múka polohrubá-
múka špaldová celozrnná polohrubá150gramov
olej slnečnicový50mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)25gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

droždie čerstvé 20 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  múka hladká 1 čajová lyžička

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

2. 

múka hladká 200 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 150 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky

Do misy nasypeme múky, pridáme olej, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vymiesime hustejšie cesto.

Do misy nasypeme múky, pridáme olej, vajce a...

3. 

Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť (asi hodinu).

Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste...

4. 

múka polohrubá

Cesto vyložíme na múkou posypanú dosku...

Cesto vyložíme na múkou posypanú dosku......

5. 

...a na hrúbku asi 1,5 cm rozvaľkáme.

...a na hrúbku asi 1,5 cm rozvaľkáme....

6. 

bryndza 200 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 25 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky

Bryndzu zmiešame so smotanou, vajíčkom a soľou.

Bryndzu zmiešame so smotanou, vajíčkom a...

7. 

Natrieme ju na rozvaľkané cesto...

Natrieme ju na rozvaľkané cesto......

8. 

...a stočíme do rolády.

...a stočíme do rolády....

9. 

Roládu prekrojíme na tri časti, a každú časť prekrojíme pozdĺžne na polovicu.

Roládu prekrojíme na tri časti, a každú...

10. 

Zatočíme do špirály a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Zatočíme do špirály a poukladáme na plech...

11. 

Posypeme rascou a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Posypeme rascou a vo vyhriatej rúre pečieme 40...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť