Chlebové bryndzové pečivo
Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,múka špaldová celozrnná polohrubá,bryndza,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategórie
Slané pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 200 | gramov | |
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 | mililitrov | |
múka hladká | 1 | čajová lyžička | |
múka hladká | 200 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
múka špaldová celozrnná polohrubá | 150 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 25 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
droždie čerstvé 20 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká 1 čajová lyžička
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
múka hladká 200 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 150 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky
Do misy nasypeme múky, pridáme olej, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vymiesime hustejšie cesto.
3.
Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť (asi hodinu).
5.
...a na hrúbku asi 1,5 cm rozvaľkáme.
6.
bryndza 200 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 25 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky
Bryndzu zmiešame so smotanou, vajíčkom a soľou.
7.
Natrieme ju na rozvaľkané cesto...
8.
...a stočíme do rolády.
9.
Roládu prekrojíme na tri časti, a každú časť prekrojíme pozdĺžne na polovicu.
10.
Zatočíme do špirály a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
11.
Posypeme rascou a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!