svetvomne.sk

Chlebové bryndzové pečivo

    

Podávame ako prílohu k hustým mäsovým i strukovinovým polievkam.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 
bryndza200gramov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
múka hladká1čajová lyžička
múka hladká200gramov
múka polohrubá-
múka špaldová celozrnná polohrubá150gramov
olej slnečnicový50mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)25gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

1. 

droždie čerstvé 20 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  múka hladká 1 čajová lyžička

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka hladká 200 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 150 gramov  olej slnečnicový 50 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky

Do misy nasypeme múky, pridáme olej, vajce a soľ. Prilejeme kvások a vymiesime hustejšie cesto.

3. 

Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť (asi hodinu).

4. 

múka polohrubá

Cesto vyložíme na múkou posypanú dosku...

5. 

...a na hrúbku asi 1,5 cm rozvaľkáme.

6. 

bryndza 200 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 25 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky

Bryndzu zmiešame so smotanou, vajíčkom a soľou.

7. 

Natrieme ju na rozvaľkané cesto...

8. 

...a stočíme do rolády.

9. 

Roládu prekrojíme na tri časti, a každú časť prekrojíme pozdĺžne na polovicu.

10. 

Zatočíme do špirály a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

11. 

Posypeme rascou a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť