svetvomne.sk

Zemiakovo-bryndzové krokety

    

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bryndza125gramov
múka polohrubá125gramov
olej repkový-
soľ½čajovej lyžičky
zemiaky500gramov

1. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Ošúpané zemiaky postrúhame.

3. 

bryndza 125 gramov  múka polohrubá 125 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Pridáme bryndzu, múku a soľ. Vypracujeme cesto...

4. 

...a tvoríme z neho guľôčky.

5. 

olej repkový

Vypražíme na horúcom oleji. Pri obracaní postupujeme jemne nakoľko cesto je jemnučké a kroketky by sa mohli rozpadať.

6. 

Vypražené vyberieme na papierovú kuchynskú utierku, necháme čiastočne vychladiť a až potom ich z utierky pozbierame. Ochladnutím primerane stuhnú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť