Zemiakovo-bryndzové krokety

recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Zemiakové prílohy
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 125 344 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 125 445 | gramov kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept

2.
Ošúpané zemiaky postrúhame.

3.
bryndza 125 gramov • múka polohrubá 125 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Pridáme bryndzu, múku a soľ. Vypracujeme cesto...

4.
...a tvoríme z neho guľôčky.

5.
Vypražíme na horúcom oleji. Pri obracaní postupujeme jemne nakoľko cesto je jemnučké a kroketky by sa mohli rozpadať.

6.
Vypražené vyberieme na papierovú kuchynskú utierku, necháme čiastočne vychladiť a až potom ich z utierky pozbierame. Ochladnutím primerane stuhnú.

Dobrú chuť!