Zemiakovo-bryndzové krokety
![Zemiakovo-bryndzové krokety](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001381/img_sk_4x3/zemiakovo-bryndzove-krokety_00180.jpg)
recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Zemiakové prílohy,Sezónne recepty
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 125 | gramov | |
múka polohrubá | 125 | gramov | |
olej repkový | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001381/small/IMG_9520.jpg)
2.
Ošúpané zemiaky postrúhame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001381/small/IMG_9779.jpg)
3.
bryndza 125 gramov • múka polohrubá 125 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Pridáme bryndzu, múku a soľ. Vypracujeme cesto...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001381/small/IMG_9781.jpg)
4.
...a tvoríme z neho guľôčky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001381/small/IMG_9786.jpg)
5.
Vypražíme na horúcom oleji. Pri obracaní postupujeme jemne nakoľko cesto je jemnučké a kroketky by sa mohli rozpadať.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001381/small/IMG_9789.jpg)
6.
Vypražené vyberieme na papierovú kuchynskú utierku, necháme čiastočne vychladiť a až potom ich z utierky pozbierame. Ochladnutím primerane stuhnú.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001381/small/IMG_9791.jpg)
Dobrú chuť!