Zemiakovo-bryndzové krokety
recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Zemiakové prílohy,Sezónne recepty
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
bryndza | 125 | gramov | |
múka polohrubá | 125 | gramov | |
olej repkový | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
2.
Ošúpané zemiaky postrúhame.
3.
bryndza 125 gramov • múka polohrubá 125 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Pridáme bryndzu, múku a soľ. Vypracujeme cesto...
4.
...a tvoríme z neho guľôčky.
5.
Vypražíme na horúcom oleji. Pri obracaní postupujeme jemne nakoľko cesto je jemnučké a kroketky by sa mohli rozpadať.
6.
Vypražené vyberieme na papierovú kuchynskú utierku, necháme čiastočne vychladiť a až potom ich z utierky pozbierame. Ochladnutím primerane stuhnú.
Dobrú chuť!