Zapekané palacinkové rezance s orechmi
Palacinkovú pochúťku servírujeme teplú a pocukrovanú.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka hladká,Palacinky
Palacinky
Kategórie
Palacinky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | - | ||
cukor práškový | - | ||
cukor práškový | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 650 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
orechy vlašské | 100 | gramov | |
sódová voda | 50 | mililitrov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 450 mililitrov • sódová voda 50 mililitrov • múka hladká 200 gramov
Z mlieka, vody a múky vymiešame hladké cestíčko. Na suchej panvici upečieme 9 kusov stredne veľkých tenkých palaciniek. Necháme vychladiť.
3.
Palacinky po troch spolu stočíme a pokrájame na roládky. Roládky rozoberieme na dlhé rezance a nepravidelne ich rozmiestnime v koláčovej forme.
5.
broskyne kompótované • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor práškový 50 gramov • vajce slepačie 3 kusy
Broskyne, alebo iné ovocie podľa chuti nakrájame na kúsky a rozložíme na orechy. V mlieku rozmiešame cukor a vajíčka. Zalejeme rezance.
6.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!