RECEPTY

Banánové palacinky

Banánové palacinky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Inovatívna verzia klasickej dobroty ktorá neurazí ani najnáročnejšieho gurmána. Na obrázku je plnená slivkovým lekvárom a posypaná kryštálovým cukrom a škoricou.

recept,fotorecept,banány,mlieko polotučné 1,5%,múka hladká,Palacinky

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

12

Hmotnosť porcie

103 g

Energia porcie

188 kcal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Palacinky  

Ingrediencie

Ingrediencie

banány

2

171

kusy

kcal

cukor práškový

1

39

polievková lyžica

kcal

mlieko polotučné 1,5%

500

240

mililitrov

kcal

múka hladká

400

1388

gramov

kcal

olej slnečnicový

26

234

mililitrov

kcal

soľ

¼

0

čajovej lyžičky

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

škorica mletá

½

7

čajovej lyžičky

kcal

 

Recept

1. Príprava cesta

banány 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 1 polievková lyžica  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky  múka hladká 400 gramov

Nakrájané banány, mlieko, vajcia, cukor, škoricu a soľ rozmixujeme. Primixovávame postupne múku, kým cesto primerane nezhustne. Zmes by mala byť iba tak hustá, aby po usmažení palacinka držala pokope. Pokial sa pri oobracaní palacinky trhajú, primixujte ešte múku do cesta.

Nakrájané banány, mlieko, vajcia, cukor,...

2. Vysmážanie palaciniek

olej slnečnicový 26 mililitrov

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku...

3. Servírovanie

Pri servírovaní palaciniek sa nekladú medze fantázií. Od najjednoduhšieho posypania cukrom, grankom alebo škoricou, cez potieranie džemom, nutelou alebo plnenie čerstvým ovocím až po zdobenie šľahačkou a strúhanou čokoládou sa môžete realizovať podľa chuti.

Pri servírovaní palaciniek sa nekladú medze...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť