svetvomne.sk

Banánové palacinky

Inovatívna verzia klasickej dobroty ktorá neurazí ani najnáročnejšieho gurmána. Na obrázku je plnená slivkovým lekvárom a posypaná kryštálovým cukrom a škoricou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Banány2kusy
Cukor práškový1polievková lyžica
Mlieko polotučné 1,5%½litra
Múka hladká400gramov
Olej slnečnicový
Soľ¼čajovej lyžičky
Vajce slepačie2kusy
Škorica mletá½čajovej lyžičky

1. Príprava cesta

banány 2 ks  mlieko polotučné 1,5% ½ l  vajce slepačie 2 ks  cukor práškový 1 PL  škorica mletá ½ ČL  soľ ¼ ČL  múka hladká 400 g

Nakrájané banány, mlieko, vajcia, cukor, škoricu a soľ rozmixujeme. Primixovávame postupne múku, kým cesto primerane nezhustne. Zmes by mala byť iba tak hustá, aby po usmažení palacinka držala pokope. Pokial sa pri oobracaní palacinky trhajú, primixujte ešte múku do cesta.

Príprava cesta

2. Vysmážanie palaciniek

olej slnečnicový

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

Vysmážanie palaciniek

3. Servírovanie

Pri servírovaní palaciniek sa nekladú medze fantázií. Od najjednoduhšieho posypania cukrom, grankom alebo škoricou, cez potieranie džemom, nutelou alebo plnenie čerstvým ovocím až po zdobenie šľahačkou a strúhanou čokoládou sa môžete realizovať podľa chuti.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť