Banánové palacinky
Inovatívna verzia klasickej dobroty ktorá neurazí ani najnáročnejšieho gurmána. Na obrázku je plnená slivkovým lekvárom a posypaná kryštálovým cukrom a škoricou.
recept,fotorecept,banány,mlieko polotučné 1,5%,múka hladká,Palacinky
Palacinky
Kategórie
Palacinky
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 2 | kusy | |
cukor práškový | 1 | polievková lyžica | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 400 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1. Príprava cesta
banány 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • cukor práškový 1 polievková lyžica • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky • múka hladká 400 gramov
Nakrájané banány, mlieko, vajcia, cukor, škoricu a soľ rozmixujeme. Primixovávame postupne múku, kým cesto primerane nezhustne. Zmes by mala byť iba tak hustá, aby po usmažení palacinka držala pokope. Pokial sa pri oobracaní palacinky trhajú, primixujte ešte múku do cesta.
2. Vysmážanie palaciniek
Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.
3. Servírovanie
Pri servírovaní palaciniek sa nekladú medze fantázií. Od najjednoduhšieho posypania cukrom, grankom alebo škoricou, cez potieranie džemom, nutelou alebo plnenie čerstvým ovocím až po zdobenie šľahačkou a strúhanou čokoládou sa môžete realizovať podľa chuti.
Dobrú chuť!