RECEPTY

Banánové palacinky

Banánové palacinky

Inovatívna verzia klasickej dobroty ktorá neurazí ani najnáročnejšieho gurmána. Na obrázku je plnená slivkovým lekvárom a posypaná kryštálovým cukrom a škoricou.

recept,fotorecept,banány,mlieko polotučné 1,5%,múka hladká,Palacinky

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Palacinky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány2kusy
cukor práškový1polievková lyžica
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká400gramov
olej slnečnicový-
soľ¼čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. Príprava cesta

banány 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 1 polievková lyžica  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  soľ ¼ čajovej lyžičky  múka hladká 400 gramov

Nakrájané banány, mlieko, vajcia, cukor, škoricu a soľ rozmixujeme. Primixovávame postupne múku, kým cesto primerane nezhustne. Zmes by mala byť iba tak hustá, aby po usmažení palacinka držala pokope. Pokial sa pri oobracaní palacinky trhajú, primixujte ešte múku do cesta.

2. Vysmážanie palaciniek

olej slnečnicový

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

3. Servírovanie

Pri servírovaní palaciniek sa nekladú medze fantázií. Od najjednoduhšieho posypania cukrom, grankom alebo škoricou, cez potieranie džemom, nutelou alebo plnenie čerstvým ovocím až po zdobenie šľahačkou a strúhanou čokoládou sa môžete realizovať podľa chuti.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť