Jablkové palacinky zo špaldovej múky

Chutné palacinky zo zdravšej múky.
recept,fotorecept,jablká,múka špaldová celozrnná hladká,Palacinky,Sezónne recepty
Palacinky
Kuchtil
Počet porcií
15
Hmotnosť porcie
95 g
Energia porcie
96 kcal
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Palacinky › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor vanilkový | 1 19 | čajová lyžička kcal | |
jablká | 3 275 | kusy kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ 240 | litra kcal | |
múka špaldová celozrnná hladká | 250 225 | gramov kcal | |
olej repkový | 1 135 | polievková lyžica kcal | |
olej repkový | 30 270 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
škorica mletá | ½ 7 | čajovej lyžičky kcal |
Recept

2.
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • múka špaldová celozrnná hladká 250 gramov • vajce slepačie 3 kusy • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • cukor vanilkový 1 čajová lyžička • olej repkový 1 polievková lyžica
Uvedené ingrediencia, spolu z pripravenými jablkami dôkladne rozmixujeme.

3. Vysmážanie palaciniek
olej repkový 30 mililitrov
Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

Dobrú chuť!