svetvomne.sk

Jablkové palacinky zo špaldovej múky

    

Chutné palacinky zo zdravšej múky.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor vanilkový1čajová lyžička
jablká3kusy
mlieko polotučné 1,5%½litra
múka špaldová celozrnná hladká250gramov
olej repkový1polievková lyžica
vajce slepačie3kusy
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

jablká 3 kusy

Ošúpeme a rozkrájame jablká.

2. 

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  múka špaldová celozrnná hladká 250 gramov  vajce slepačie 3 kusy  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  cukor vanilkový 1 čajová lyžička  olej repkový 1 polievková lyžica

Uvedené ingrediencia, spolu z pripravenými jablkami dôkladne rozmixujeme.

3. Vysmážanie palaciniek

Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.

Vysmážanie palaciniek

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť