Palacinky Admirál

Výborná palacinková torta pre klasických labužníkov.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,orechy vlašské mleté,čokoláda,Palacinky
Palacinky
Kuchtil
Počet porcií
8
Hmotnosť porcie
176 g
Energia porcie
441 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Palacinky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 9 543 | polievkových lyžíc kcal | |
kakao - prášok | 3 92 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 2 74 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 700 337 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 9 910 | polievkových lyžíc kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
čokoláda | 60 308 | gramov kcal |
Recept
1.
múka hladká 300 gramov • mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov • soľ 1 štipka • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Z múky, mlieka, štipky soli a kypriaceho prášku vymiešame hladké cesto na palacinky.

2.
cukor kryštálový 9 polievkových lyžíc • orechy vlašské mleté 9 polievkových lyžíc • kakao - prášok 3 polievkové lyžice
Pripravíme si cukor, nasekané alebo mleté orechy a kakao. Kruhovú formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.

3.
maslo 1 čajová lyžička
Na rozpálenú panvicu hodíme kúsok masla a hneď po roztopení nalejeme palacinkové cesto. Maslo nesmie prihorieť. Upečieme palacinku iba z jednej strany.

4.
Upečenú palacinku vložíme neupečenou stranou nahor do formy. Hneď si dáme piecť druhú palacinku. Kým sa druhá pečie, posypeme prvú lyžicou cukru, lyžicou orechov a trochou kakaa.

5.
Druhú palacinku položíme na prvú opäť neupečenou stranou nahor a postup s posýpaním a prikladaním ďalších palaciniek opakujeme. Palaciniek upečieme 10 kusov, pričom na jednu použijeme cca 70 ml cesta - väčšiu naberačku.

6.
Poslednú palacinku obrátime nahor upečenou stranou a už ju neposýpame.

7.
maslo 30 gramov
Povrch palacinkovej torty polejeme rozpusteným maslom a zakrytú ju dáme do rozohriatej rúry na najvyšší stupeň zapiecť na 15 - 20 minút.

8.
čokoláda 60 gramov • maslo 1 čajová lyžička
Po čiastočnom vychladnutí polejeme palacinky rozpustenou čokoládou s trochou masla.

9.
Múčnik podávame nakrájaný na tortové rezy teplý, alebo aj studený.
Dobrú chuť!