svetvomne.sk

Palacinky s jablkami

Jemné sýte palacinky so sladkokyslou chuťou jabĺk. Podávame posypané práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový30gramov
jablká strúhané300gramov
kypriaci prášok do pečiva½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká400gramov
olej olivový1čajová lyžička
soľ
vajce slepačie3kusy
voda minerálna300mililitrov
zemiaky120gramov

1. 

zemiaky 120 g

Zemiak očistíme a uvaríme do mäkka.

2. 

jablká strúhané 300 g

Jablká očistíme a postrúhame nahrubo.

3. 

múka hladká 400 g  cukor kryštálový 30 g  soľ  voda minerálna 300 ml  mlieko polotučné 1,5% 400 ml  vajce slepačie 3 ks

Z múky, cukru, štipky soli, minerálky, mlieka, vajec a prelisovaného zemiaku vymiešame hladké cesto.

4. 

kypriaci prášok do pečiva ½ ČL

Primiešame jablká a kypriaci prášok.

5. 

olej olivový 1 ČL

Z cesta pečieme palacinky. Pri pečení prvej palacinky si panvicu jemne potrieme olejom, potom už pečieme bez oleja. Cesto pri naberaní vždy premiešame, aby nám jablká neklesali na dno.

6. 

Na jednu palacinku použijeme asi 100 ml cesta. Pečieme na strednom plameni z každej strany približne 2 minúty.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť