Palacinky s jablkami

Jemné sýte palacinky so sladkokyslou chuťou jabĺk. Podávame posypané práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Palacinky
Palacinky
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
144 g
Energia porcie
192 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 30 121 | gramov kcal | |
jablká strúhané | 300 183 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ 2 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 192 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 400 1388 | gramov kcal | |
olej olivový | 1 44 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda minerálna | 300 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 120 111 | gramov kcal |
Recept


3.
múka hladká 400 gramov • cukor kryštálový 30 gramov • soľ 1 štipka • voda minerálna 300 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy
Z múky, cukru, štipky soli, minerálky, mlieka, vajec a prelisovaného zemiaku vymiešame hladké cesto.


5.
olej olivový 1 čajová lyžička
Z cesta pečieme palacinky. Pri pečení prvej palacinky si panvicu jemne potrieme olejom, potom už pečieme bez oleja. Cesto pri naberaní vždy premiešame, aby nám jablká neklesali na dno.

6.
Na jednu palacinku použijeme asi 100 ml cesta. Pečieme na strednom plameni z každej strany približne 2 minúty.

Dobrú chuť!