Palacinky s jablkami
Jemné sýte palacinky so sladkokyslou chuťou jabĺk. Podávame posypané práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Palacinky,Sezónne recepty
Palacinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 30 | gramov | |
jablká strúhané | 300 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
múka hladká | 400 | gramov | |
olej olivový | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda minerálna | 300 | mililitrov | |
zemiaky | 120 | gramov |
Recept
3.
múka hladká 400 gramov • cukor kryštálový 30 gramov • soľ • voda minerálna 300 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy
Z múky, cukru, štipky soli, minerálky, mlieka, vajec a prelisovaného zemiaku vymiešame hladké cesto.
5.
olej olivový 1 čajová lyžička
Z cesta pečieme palacinky. Pri pečení prvej palacinky si panvicu jemne potrieme olejom, potom už pečieme bez oleja. Cesto pri naberaní vždy premiešame, aby nám jablká neklesali na dno.
6.
Na jednu palacinku použijeme asi 100 ml cesta. Pečieme na strednom plameni z každej strany približne 2 minúty.
Dobrú chuť!