RECEPTY

Palacinky s jablkami

Palacinky s jablkami

Jemné sýte palacinky so sladkokyslou chuťou jabĺk. Podávame posypané práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.

recept,fotorecept,jablká strúhané,Palacinky,Sezónne recepty

Palacinky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový30gramov
jablká strúhané300gramov
kypriaci prášok do pečiva½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká400gramov
olej olivový1čajová lyžička
soľ-
vajce slepačie3kusy
voda minerálna300mililitrov
zemiaky120gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 120 gramov

Zemiak očistíme a uvaríme do mäkka.

2. 

jablká strúhané 300 gramov

Jablká očistíme a postrúhame nahrubo.

3. 

múka hladká 400 gramov  cukor kryštálový 30 gramov  soľ  voda minerálna 300 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy

Z múky, cukru, štipky soli, minerálky, mlieka, vajec a prelisovaného zemiaku vymiešame hladké cesto.

4. 

kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky

Primiešame jablká a kypriaci prášok.

5. 

olej olivový 1 čajová lyžička

Z cesta pečieme palacinky. Pri pečení prvej palacinky si panvicu jemne potrieme olejom, potom už pečieme bez oleja. Cesto pri naberaní vždy premiešame, aby nám jablká neklesali na dno.

6. 

Na jednu palacinku použijeme asi 100 ml cesta. Pečieme na strednom plameni z každej strany približne 2 minúty.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť