svetvomne.sk

Jablkové palacinky

     

Hrubšie jablkové palacinky podávame neplnené. Sú sýte a chutia ľahko posypané práškovým cukrom či potreté marhuľovou marmeládou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Cukor vanilkový20gramov
Droždie čerstvé20gramov
Jablká600gramov
Mlieko polotučné 1,5%1liter
Múka polohrubá500gramov
Vločky ovsené100gramov

1. Príprava jabĺk

jablká 600 g

Jablká očistíme, zbavíme ich jaderníkov a na hrubo nastrúhame na slížiky.

Príprava jabĺk

2. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 1 l  múka polohrubá 500 g  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový 1 ČL  cukor vanilkový 20 g  vločky ovsené 100 g

K jablkám pridáme mlieko, polohrubú múku, cukor, droždie, vanilkový cukor a ovsené vločky. Všetko spolu dobre vymiešame a necháme pol hodiny odpočívať. Za tento čas nám cesto jemne nakysne.

Príprava cesta

3. Pečieme palacinky

Palacinky pečieme na panvici bez pridania tuku, s priemerom palacinky 18-20 cm. Palacinky pečieme hrubšie, skôr ako placky a na jednu palacinku potrebujeme cca 100-150 g cesta.

Pečieme palacinky

4. Podávame

Palacinky podávame posypané práškovým cukrom, alebo jemne potreté marmeládou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť