Jablkové palacinky

Hrubšie jablkové palacinky podávame neplnené. Sú sýte a chutia ľahko posypané práškovým cukrom či potreté marhuľovou marmeládou.
recept,fotorecept,jablká,múka polohrubá,Palacinky
Palacinky
Kuchtil
Počet porcií
20
Hmotnosť porcie
113 g
Energia porcie
156 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor vanilkový | 20 73 | gramov kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
jablká | 600 366 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 480 | liter kcal | |
múka polohrubá | 500 1780 | gramov kcal | |
vločky ovsené | 100 366 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava jabĺk
jablká 600 gramov
Jablká očistíme, zbavíme ich jaderníkov a na hrubo nastrúhame na slížiky.

2. Príprava cesta
mlieko polotučné 1,5% 1 liter • múka polohrubá 500 gramov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • cukor vanilkový 20 gramov • vločky ovsené 100 gramov
K jablkám pridáme mlieko, polohrubú múku, cukor, droždie, vanilkový cukor a ovsené vločky. Všetko spolu dobre vymiešame a necháme pol hodiny odpočívať. Za tento čas nám cesto jemne nakysne.

3. Pečieme palacinky
Palacinky pečieme na panvici bez pridania tuku, s priemerom palacinky 18-20 cm. Palacinky pečieme hrubšie, skôr ako placky a na jednu palacinku potrebujeme cca 100-150 g cesta.

4. Podávame
Palacinky podávame posypané práškovým cukrom, alebo jemne potreté marmeládou.
Dobrú chuť!