Jablkové palacinky
Hrubšie jablkové palacinky podávame neplnené. Sú sýte a chutia ľahko posypané práškovým cukrom či potreté marhuľovou marmeládou.
recept,fotorecept,jablká,múka polohrubá,Palacinky,Sezónne recepty
Palacinky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
jablká | 600 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | liter | |
múka polohrubá | 500 | gramov | |
vločky ovsené | 100 | gramov |
Recept
1. Príprava jabĺk
jablká 600 gramov
Jablká očistíme, zbavíme ich jaderníkov a na hrubo nastrúhame na slížiky.
2. Príprava cesta
mlieko polotučné 1,5% 1 liter • múka polohrubá 500 gramov • droždie čerstvé 20 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • cukor vanilkový 20 gramov • vločky ovsené 100 gramov
K jablkám pridáme mlieko, polohrubú múku, cukor, droždie, vanilkový cukor a ovsené vločky. Všetko spolu dobre vymiešame a necháme pol hodiny odpočívať. Za tento čas nám cesto jemne nakysne.
3. Pečieme palacinky
Palacinky pečieme na panvici bez pridania tuku, s priemerom palacinky 18-20 cm. Palacinky pečieme hrubšie, skôr ako placky a na jednu palacinku potrebujeme cca 100-150 g cesta.
4. Podávame
Palacinky podávame posypané práškovým cukrom, alebo jemne potreté marmeládou.
Dobrú chuť!