Palacinková pochúťka

Palacinky na trochu iný spôsob, ochutené tradičnou kombináciou jabĺk a škorice. Tým, že sú palacinky hrubšie, ušetria vám čas a ich chuť je vynikajúca.
recept,fotorecept,múka hladká,mlieko polotučné 1,5%,jablká,Palacinky,Sezónne recepty
Palacinky
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
232 g
Energia porcie
300 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Palacinky › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | balíček kcal | |
jablká | 2 183 | kusy kcal | |
lekvár marhuľový | 20 39 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 150 521 | gramov kcal | |
poleva cukrárska čokoládová | 15 89 | gramov kcal | |
sódová voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škorica mletá | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
múka hladká 150 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • sódová voda 50 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • cukor vanilkový 1 balíček
V miske vyšľaháme vajce, mlieko, cukor a vanilkový cukor, múku, sódovú vodu, kypriaci prášok, tak, aby vzniklo hladké cestíčko.

2.
jablká 2 kusy • škorica mletá ¼ čajovej lyžičky
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme očistené, na tenké plátky nakrájané jabĺčko a chvíľu prikryté dusíme, pokiaľ nezmäkknú.

3.
Podusené jabĺčka poprášime škoricou a opatrne zalejeme polovicou cesta.

4.
lekvár marhuľový 20 gramov
Pomaly upečieme hrubšiu palacinku z oboch strán a po vybratí potrieme hrubou vrstvou marhuľového lekváru.

5.
Tým istým spôsobom pripravíme druhú palacinku a prekryjeme ňou palacinku s lekvárom.

6.
poleva cukrárska čokoládová 15 gramov
Hotovú palacinkovú pizzu prelejeme roztopenou čokoládovou polevou.

7.
Nakájame na trojuholníčky a podávame so šľahačkou.

Dobrú chuť!