RECEPTY

Jablkový koláč Harmonika

Jablkový koláč Harmonika

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jemný, šťavnatý tvarohový koláč z lístkového cesta, ochutený jablkami a piškótami, ktorý si hneď zamilujete.

recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové

1

??

kus

kcal

cukor kryštálový

60

242

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

cukor vanilkový

2

145

kusy

kcal

hrozienka

0

??

kcal

jablká strúhané

4

??

kusy

kcal

mlieko polotučné 1,5%

1

3

čajová lyžička

kcal

piškóty dlhé

1

??

balíček

kcal

tvaroh mäkký

500

595

gramov

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

vaječný žĺtok

1

57

kus

kcal

škorica mletá

0

??

kcal

 

Recept

1. Príprava tvarohovej plnky

tvaroh mäkký 500 gramov  cukor kryštálový 60 gramov  cukor vanilkový 2 kusy  hrozienka  vaječný žĺtok 1 kus

Tvaroh s cukrom premiešame, pridáme žĺtok a hrozienka.

Tvaroh s cukrom premiešame, pridáme žĺtok a...

2. 

cesto lístkové 1 kus

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby trochu prečnievalo z plechu.

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej...

3. 

piškóty dlhé 1 balíček  jablká strúhané 4 kusy  škorica mletá

Pomocou valčeka preložíme cesto na plech. Do stredu cesta striedavo poukladáme piškóty a jablká, ktoré posypeme škoricou. Ak sú jabĺčka kyslé, môžme ich jemne pocukrovať.

Pomocou valčeka preložíme cesto na plech. Do...

4. 

Nanesieme tvarohovú plnku.

Nanesieme tvarohovú plnku....

5. 

vajce slepačie 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 1 čajová lyžička

Prečnievajúce cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali. Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.

Prečnievajúce cesto z oboch strán preložíme...

6. 

cukor práškový

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 20 - 25 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime preosiatym práškovým cukrom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 20 - 25...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť