svetvomne.sk

Jablkový koláč Harmonika

    

Jemný, šťavnatý tvarohový koláč z lístkového cesta, ochutený jablkami a piškótami, ktorý si hneď zamilujete.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava tvarohovej plnky

tvaroh mäkký 500 gramov  cukor kryštálový 60 gramov  cukor vanilkový 2 kusy  hrozienka  vaječný žĺtok 1 kus

Tvaroh s cukrom premiešame, pridáme žĺtok a hrozienka.

Príprava tvarohovej plnky

2. 

cesto lístkové 1 kus

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby trochu prečnievalo z plechu.

3. 

piškóty dlhé 1 balíček  jablká strúhané 4 kusy  škorica mletá

Pomocou valčeka preložíme cesto na plech. Do stredu cesta striedavo poukladáme piškóty a jablká, ktoré posypeme škoricou. Ak sú jabĺčka kyslé, môžme ich jemne pocukrovať.

4. 

Nanesieme tvarohovú plnku.

5. 

vajce slepačie 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 1 čajová lyžička

Prečnievajúce cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali. Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.

6. 

cukor práškový

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 20 - 25 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť