Jablkový koláč Harmonika

Jemný, šťavnatý tvarohový koláč z lístkového cesta, ochutený jablkami a piškótami, ktorý si hneď zamilujete.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Jablkové koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor vanilkový | 2 145 | kusy kcal | |
hrozienka | 0 ?? | kcal | |
jablká strúhané | 4 ?? | kusy kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 3 | čajová lyžička kcal | |
piškóty dlhé | 1 ?? | balíček kcal | |
tvaroh mäkký | 500 595 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal | |
škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Príprava tvarohovej plnky
tvaroh mäkký 500 gramov • cukor kryštálový 60 gramov • cukor vanilkový 2 kusy • hrozienka • vaječný žĺtok 1 kus
Tvaroh s cukrom premiešame, pridáme žĺtok a hrozienka.

2.
cesto lístkové 1 kus
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby trochu prečnievalo z plechu.

3.
piškóty dlhé 1 balíček • jablká strúhané 4 kusy • škorica mletá
Pomocou valčeka preložíme cesto na plech. Do stredu cesta striedavo poukladáme piškóty a jablká, ktoré posypeme škoricou. Ak sú jabĺčka kyslé, môžme ich jemne pocukrovať.

4.
Nanesieme tvarohovú plnku.

5.
vajce slepačie 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 1 čajová lyžička
Prečnievajúce cesto z oboch strán preložíme cez koláč tak aby sa v strede koláča takmer dotýkali. Ak nám vystanú odrezky z cesta, môžme z nich na povrch koláča urobiť mriežku. Potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka.

6.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C 20 - 25 minút do zlatista. Koláč za horúca poprášime preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!