Jablkové pité

Lahký a veľmi chutný zákusok, v období jesene a zimy, keď na zem popadajú čerstvé jabľčka.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Bezlaktózové › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 0 ?? | kcal | |
cukor práškový | 70 272 | gramov kcal | |
jablká strúhané | 10 ?? | kusov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tuk stužený - margarín | 130 1122 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
vaječný bielok | 0 ?? | kcal | |
vaječný žĺtok | 0 ?? | kcal | |
voda | 3 100 | polievkové lyžice kcal | |
škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Príprava cesta.
múka hladká 300 gramov • tuk stužený - margarín 130 gramov • soľ • voda 3 polievkové lyžice • vajce slepačie 1 kus • citrónová kôra • vaječný žĺtok • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
K hladkej múke primiešame prášok do pečiva, nastrúhaný margarín, soľ, vajce, citrónovú kôru, vanilkový cukor a pridáme toľko vody, aby sme mali hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 polovice a dáme do chladu. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku.

2. Príprava plnky
jablká strúhané 10 kusov • cukor práškový 70 gramov • škorica mletá
Do postrúhaných jabĺk pridáme cukor, škoricu a premiešame. Do plnky môžme pridať aj hrozienka, orechy, ...

3.
cukor práškový • vaječný bielok
Na pekáč rovnomerne roztiahneme polovicu cesta na ktorú nanesieme plnku a koláč prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč potrieme rozšľahaným bielkom a dáme piecť do rúry na 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Dobrú chuť!