RECEPTY

Jablkové pité

Jablkové pité

Lahký a veľmi chutný zákusok, v období jesene a zimy, keď na zem popadajú čerstvé jabľčka.

recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Sezónne recepty,Bezlaktózové

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra-
cukor práškový70gramov
jablká strúhané10kusov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
múka hladká300gramov
soľ-
tuk stužený - margarín130gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok-
vaječný žĺtok-
voda3polievkové lyžice
škorica mletá-

 

Recept

1. Príprava cesta.

múka hladká 300 gramov  tuk stužený - margarín 130 gramov  soľ  voda 3 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus  citrónová kôra  vaječný žĺtok  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

K hladkej múke primiešame prášok do pečiva, nastrúhaný margarín, soľ, vajce, citrónovú kôru, vanilkový cukor a pridáme toľko vody, aby sme mali hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 polovice a dáme do chladu. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku.

2. Príprava plnky

jablká strúhané 10 kusov  cukor práškový 70 gramov  škorica mletá

Do postrúhaných jabĺk pridáme cukor, škoricu a premiešame. Do plnky môžme pridať aj hrozienka, orechy, ...

3. 

cukor práškový  vaječný bielok

Na pekáč rovnomerne roztiahneme polovicu cesta na ktorú nanesieme plnku a koláč prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč potrieme rozšľahaným bielkom a dáme piecť do rúry na 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies