svetvomne.sk

Jablkové pité

    

Lahký a veľmi chutný zákusok, v období jesene a zimy, keď na zem popadajú čerstvé jabľčka.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. Príprava cesta.

múka hladká 300 gramov  tuk stužený - margarín 130 gramov  soľ  voda 3 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus  citrónová kôra  vaječný žĺtok  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

K hladkej múke primiešame prášok do pečiva, nastrúhaný margarín, soľ, vajce, citrónovú kôru, vanilkový cukor a pridáme toľko vody, aby sme mali hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 polovice a dáme do chladu. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku.

Príprava cesta.

2. Príprava plnky

jablká strúhané 10 kusov  cukor práškový 70 gramov  škorica mletá

Do postrúhaných jabĺk pridáme cukor, škoricu a premiešame. Do plnky môžme pridať aj hrozienka, orechy, ...

Príprava plnky

3. 

cukor práškový  vaječný bielok

Na pekáč rovnomerne roztiahneme polovicu cesta na ktorú nanesieme plnku a koláč prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč potrieme rozšľahaným bielkom a dáme piecť do rúry na 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť