Jablkové pité
Lahký a veľmi chutný zákusok, v období jesene a zimy, keď na zem popadajú čerstvé jabľčka.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | - | ||
cukor práškový | 70 | gramov | |
jablká strúhané | 10 | kusov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
múka hladká | 300 | gramov | |
soľ | - | ||
tuk stužený - margarín | 130 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný bielok | - | ||
vaječný žĺtok | - | ||
voda | 3 | polievkové lyžice | |
škorica mletá | - |
Recept
1. Príprava cesta.
múka hladká 300 gramov • tuk stužený - margarín 130 gramov • soľ • voda 3 polievkové lyžice • vajce slepačie 1 kus • citrónová kôra • vaječný žĺtok • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
K hladkej múke primiešame prášok do pečiva, nastrúhaný margarín, soľ, vajce, citrónovú kôru, vanilkový cukor a pridáme toľko vody, aby sme mali hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 polovice a dáme do chladu. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku.
2. Príprava plnky
jablká strúhané 10 kusov • cukor práškový 70 gramov • škorica mletá
Do postrúhaných jabĺk pridáme cukor, škoricu a premiešame. Do plnky môžme pridať aj hrozienka, orechy, ...
3.
cukor práškový • vaječný bielok
Na pekáč rovnomerne roztiahneme polovicu cesta na ktorú nanesieme plnku a koláč prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč potrieme rozšľahaným bielkom a dáme piecť do rúry na 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť!