Figová bublanina
Obľúbená jemná bublanina so sladučkými figami.
recept,fotorecept,figy čerstvé,Koláče,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
figy čerstvé | 600 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
múka polohrubá | 160 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
2.
...a pokrájame na štvrtiny.
6.
múka polohrubá 160 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
Múku zmiešame s kypriacim práškom a zapracujeme do žĺtkov.
7.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
8.
Plech na pečenie 40 cm x 30 cm
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
9.
Na cesto poukladáme pripravené figy.
10.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!