Hamburgerové žemle
Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva. Žemle sú vhodné na prípravu hamburgerov.
recept,fotorecept,maslo,múka polohrubá,múka polohrubá,droždie čerstvé,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategórie
Slané pečivo ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • voda 150 mililitrov • maslo 100 gramov
V hrnčeku si na jemnom plameni necháme rozpustiť maslo v mlieku.
2.
múka polohrubá 300 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • droždie čerstvé 20 gramov
Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme pripravené maslo, rozpustené v mlieku. Pozor, nesmie mať viac ako 50°C. Zľahka premiešame mlieko s droždím a cukrom a necháme odležať prikryté 15 minút, aby nám droždie začalo pracovať a vznikol kvások.
3.
múka polohrubá 100 gramov
Cesto miešame a postupne pridávame múku. Po zapracovaní múky cesto necháme nakysnúť na teplom mieste 25 min.
4.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Postupným delením získame 12 hrudiek z ktorých jemne vytvarujeme žemle.
5.
Pečieme 10-12 minút v predohriatej trúbe na 220°C.
Dobrú chuť!