svetvomne.sk

Hamburgerové žemle

Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva. Žemle sú vhodné na prípravu hamburgerov.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový2polievkové lyžice
Droždie čerstvé20gramov
Maslo100gramov
Mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
Múka polohrubá400gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda150mililitrov

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 ml  voda 150 ml  maslo 100 g

V hrnčeku si na jemnom plameni necháme rozpustiť maslo v mlieku.

2. 

múka polohrubá 300 g  soľ 1.5 ČL  cukor kryštálový 2 PL  droždie čerstvé 20 g

Do misy vložíme múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme pripravené maslo, rozpustené v mlieku. Pozor, nesmie mať viac ako 50°C. Zľahka premiešame mlieko s droždím a cukrom a necháme odležať prikryté 15 minút, aby nám droždie začalo pracovať a vznikol kvások.

3. 

múka polohrubá 100 g

Cesto miešame a postupne pridávame múku. Po zapracovaní múky cesto necháme nakysnúť na teplom mieste 25 min.

4. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Postupným delením získame 12 hrudiek z ktorých jemne vytvarujeme žemle.

5. 

Pečieme 10-12 minút v predohriatej trúbe na 220°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť