Stredomorské bochníky

Podľa tohoto receptu si ľahko pripravíte pečené bochníky plnené cherry paradajkami a olivami. Z vonku chrumkavé a vovnútri jemné a chutné.
recept,fotorecept,múka polohrubá,múka polohrubá,Slané pečivo
Slané pečivo
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
195 g
Energia porcie
442 kcal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Slané pečivo ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 169 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 1 54 | polievková lyžica kcal | |
múka polohrubá | 500 1780 | gramov kcal | |
olej olivový | 50 440 | mililitrov kcal | |
olivy s papričkou | 60 80 | gramov kcal | |
paradajky cherry | 125 23 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • múka polohrubá 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • droždie čerstvé 42 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2.
múka polohrubá 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • olej olivový 50 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

3.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

4.
olivy s papričkou 60 gramov • paradajky cherry 125 gramov
Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Ďaľšie kroky opakujeme s oboma časťami. Vytvoríme tri pásy, ktoré z časti posypem kúskami cherry paradajok, olív a oregána. Prázdne cesto preložíme cez posypanú časť, okraje postláčame a preložíme pod bochníky.

5.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!