svetvomne.sk

Stredomorské bochníky

    

Podľa tohoto receptu si ľahko pripravíte pečené bochníky plnené cherry paradajkami a olivami. Z vonku chrumkavé a vovnútri jemné a chutné.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový1polievková lyžica
droždie čerstvé42gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka polohrubá1polievková lyžica
múka polohrubá500gramov
olej olivový50mililitrov
olivy s papričkou60gramov
paradajky cherry125gramov
soľ1čajová lyžička

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  múka polohrubá 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica  droždie čerstvé 42 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka polohrubá 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  olej olivový 50 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

3. 

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

4. 

olivy s papričkou 60 gramov  paradajky cherry 125 gramov

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Ďaľšie kroky opakujeme s oboma časťami. Vytvoríme tri pásy, ktoré z časti posypem kúskami cherry paradajok, olív a oregána. Prázdne cesto preložíme cez posypanú časť, okraje postláčame a preložíme pod bochníky.

5. 

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť