Stredomorské bochníky
Podľa tohoto receptu si ľahko pripravíte pečené bochníky plnené cherry paradajkami a olivami. Z vonku chrumkavé a vovnútri jemné a chutné.
recept,fotorecept,múka polohrubá,múka polohrubá,Slané pečivo
Slané pečivo
Kategórie
Slané pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
múka polohrubá | 1 | polievková lyžica | |
múka polohrubá | 500 | gramov | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
olivy s papričkou | 60 | gramov | |
paradajky cherry | 125 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • múka polohrubá 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • droždie čerstvé 42 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
2.
múka polohrubá 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • olej olivový 50 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.
3.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
4.
olivy s papričkou 60 gramov • paradajky cherry 125 gramov
Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Ďaľšie kroky opakujeme s oboma časťami. Vytvoríme tri pásy, ktoré z časti posypem kúskami cherry paradajok, olív a oregána. Prázdne cesto preložíme cez posypanú časť, okraje postláčame a preložíme pod bochníky.
5.
Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!