Datlové mafiny
Chutné mafinky bez cukru.
recept,fotorecept,datle,maslo,múka polohrubá,Mafiny,
Mafiny
Kategórie
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
datle | 160 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
múka špaldová celozrnná hladká | 60 | gramov | |
semienka slnečnicové | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov | |
čokoláda biela | - |
Recept
1.
datle 160 gramov • voda 100 mililitrov • maslo 100 gramov
Datle odkôstkujeme a zalejeme vodou. Necháme 15 minút postáť. Rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.
2.
Po uplynutí uvedeného času datle pomixujeme na kašu.
3.
Primixujeme maslo...
5.
múka polohrubá 100 gramov • múka špaldová celozrnná hladká 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Tekutú zmes vylejeme do misy, prisypeme obe múky a kypriaci prášok. Dobre vyšľaháme.
6.
Pomocou naberačky na zmrzlinu cesto rozdelíme do papierových mafinových košíčkov vložených do mafinovej formy.
7.
Pomocou druhej strany lyžičky vytvoríme na povrchu mafinov ryhy...
9.
Pečieme 15 minút v rozohriatej rúre na 185°C.
11.
Môžeme podávať.
Dobrú chuť!