svetvomne.sk

Jablkovo- škoricové mafiny

    

Mafiny ktoré prevoňajú sychravé jesenné dni.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
citrónová šťava2čajové lyžičky
cukor kryštálový100gramov
cukor vanilkový8gramov
hrozienka60gramov
jablká200gramov
jogurt ovocný150mililitrov
kypriaci prášok do pečiva3čajové lyžičky
mandle sladké jadrá80gramov
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový8polievkových lyžíc
soľ-
vajce slepačie2kusy
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

múka polohrubá 200 gramov  mandle sladké jadrá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky

Zmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva.

2. 

hrozienka 60 gramov  jablká 200 gramov  citrónová šťava 2 čajové lyžičky  jogurt ovocný 150 mililitrov  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Hrozienka namočíme do horúcej vody, necháme chvíľu odstáť, vodu zlejeme. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadierok. Približne 100 g jabĺk nakrájame na drobné kocky, dôkladne do nich zamiešame citrónovú šťavu. 50 g jogurtu zmiešame so škoricou.

3. 

cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  soľ  vajce slepačie 2 kusy  olej slnečnicový 8 polievkových lyžíc

Zvyšok jabĺk nastrúhame, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, olejom, štipkou soli, zvyšným jogurtom a vajcami. Pridáme jogurt vymiešaný so škoricou.

4. 

Do múčnej zmesi pridáme mokrú zmes, hrozienka a na kocky nakrájané jablko.

5. 

Formu na muffiny vymastíme, po lyžiciach vkladáme cesto do otvorov. Pečieme 25 minút na 180 ° C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť