svetvomne.sk

Jablkovo- škoricové mafiny

Mafiny ktoré prevoňajú sychravé jesenné dni.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrónová šťava2čajové lyžičky
Cukor kryštálový100gramov
Cukor vanilkový8gramov
Hrozienka60gramov
Jablká200gramov
Jogurt ovocný150mililitrov
Kypriaci prášok do pečiva3čajové lyžičky
Mandle sladké jadrá80gramov
Múka polohrubá200gramov
Olej slnečnicový8polievkových lyžíc
Soľg
Vajce slepačie2kusy
Škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

múka polohrubá 200 g  mandle sladké jadrá 80 g  kypriaci prášok do pečiva 3 ČL

Zmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva.

2. 

hrozienka 60 g  jablká 200 g  citrónová šťava 2 ČL  jogurt ovocný 150 ml  škorica mletá 2 ČL

Hrozienka namočíme do horúcej vody, necháme chvíľu odstáť, vodu zlejeme. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadierok. Približne 100 g jabĺk nakrájame na drobné kocky, dôkladne do nich zamiešame citrónovú šťavu. 50 g jogurtu zmiešame so škoricou.

3. 

cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový 8 g  soľ  vajce slepačie 2 ks  olej slnečnicový 8 PL

Zvyšok jabĺk nastrúhame, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, olejom, štipkou soli, zvyšným jogurtom a vajcami. Pridáme jogurt vymiešaný so škoricou.

4. 

Do múčnej zmesi pridáme mokrú zmes, hrozienka a na kocky nakrájané jablko.

5. 

Formu na muffiny vymastíme, po lyžiciach vkladáme cesto do otvorov. Pečieme 25 minút na 180 ° C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť