svetvomne.sk

Jablkovo- škoricové mafiny

    

Mafiny ktoré prevoňajú sychravé jesenné dni.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
citrónová šťava2čajové lyžičky
cukor kryštálový100gramov
cukor vanilkový8gramov
hrozienka60gramov
jablká200gramov
jogurt ovocný150mililitrov
kypriaci prášok do pečiva3čajové lyžičky
mandle sladké jadrá80gramov
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový8polievkových lyžíc
soľ-
vajce slepačie2kusy
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

múka polohrubá 200 gramov  mandle sladké jadrá 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky

Zmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva.

2. 

hrozienka 60 gramov  jablká 200 gramov  citrónová šťava 2 čajové lyžičky  jogurt ovocný 150 mililitrov  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Hrozienka namočíme do horúcej vody, necháme chvíľu odstáť, vodu zlejeme. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadierok. Približne 100 g jabĺk nakrájame na drobné kocky, dôkladne do nich zamiešame citrónovú šťavu. 50 g jogurtu zmiešame so škoricou.

3. 

cukor kryštálový 100 gramov  cukor vanilkový 8 gramov  soľ  vajce slepačie 2 kusy  olej slnečnicový 8 polievkových lyžíc

Zvyšok jabĺk nastrúhame, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, olejom, štipkou soli, zvyšným jogurtom a vajcami. Pridáme jogurt vymiešaný so škoricou.

4. 

Do múčnej zmesi pridáme mokrú zmes, hrozienka a na kocky nakrájané jablko.

5. 

Formu na muffiny vymastíme, po lyžiciach vkladáme cesto do otvorov. Pečieme 25 minút na 180 ° C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť