svetvomne.sk

Jablkové mafiny s medom a stéviou

    

Jemné mafiny bez cukru, s jablkami s citrónovou šťavou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Stévia - prášok-
Stévia Cukrová - rastlina10gramov
citrónová kôra1čajová lyžička
citrónová šťava2polievkové lyžice
jablká250gramov
kypriaci prášok do pečiva7gramov
mak2polievkové lyžice
maslo75gramov
med2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
múka hladká200gramov

1. 

Stévia Cukrová - rastlina 10 gramov

Stéviu nastriháme ...

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov  med 2 polievkové lyžice

... a nasekáme v kuchynskom sekáčiku. Prilejeme k nej mlieko, pridáme med a v sekáčiku premixujeme.

3. 

jablká 250 gramov  citrónová šťava 2 polievkové lyžice

Jablká očistíme, nakrájame na drobné kocky a polejeme citrónovou šťavou.

4. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 7 gramov  maslo 75 gramov  citrónová kôra 1 čajová lyžička  mak 2 polievkové lyžice

Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom, prilejeme stéviu s mliekom, rozpustené maslo, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a mak. Vymiešame polotekuté cesto.

5. 

Pomocou naberačky na zmrzlinu vkladáme cesto do silikónových mafinových foriem. Do každej formy jednu naberačku. Cesto môžeme nakladať aj pomocou lyžice do 2/3 formy.

6. 

Na cesto naložíme a rovnomerne rozdelíme pripravené jablká.

7. 

Stévia - prášok

Mafiny upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme 25 minút pri teplote asi 180-190°C. Či sú hotové skúsime tak, že do nich zapichneme špajdľu. Po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Upečené mafiny jemne posypeme preosiatou práškovou stéviou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť