Jablkové mafiny s medom a stéviou
Jemné mafiny bez cukru, s jablkami s citrónovou šťavou.
recept,fotorecept,jablká,Mafiny,Sezónne recepty
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
Stévia - prášok | - | ||
Stévia Cukrová - rastlina | 10 | gramov | |
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
citrónová šťava | 2 | polievkové lyžice | |
jablká | 250 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 7 | gramov | |
mak | 2 | polievkové lyžice | |
maslo | 75 | gramov | |
med | 2 | polievkové lyžice | |
mlieko plnotučné 3,5% | 50 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov |
Recept
2.
mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov • med 2 polievkové lyžice
... a nasekáme v kuchynskom sekáčiku. Prilejeme k nej mlieko, pridáme med a v sekáčiku premixujeme.
3.
jablká 250 gramov • citrónová šťava 2 polievkové lyžice
Jablká očistíme, nakrájame na drobné kocky a polejeme citrónovou šťavou.
4.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 7 gramov • maslo 75 gramov • citrónová kôra 1 čajová lyžička • mak 2 polievkové lyžice
Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom, prilejeme stéviu s mliekom, rozpustené maslo, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a mak. Vymiešame polotekuté cesto.
5.
Pomocou naberačky na zmrzlinu vkladáme cesto do silikónových mafinových foriem. Do každej formy jednu naberačku. Cesto môžeme nakladať aj pomocou lyžice do 2/3 formy.
6.
Na cesto naložíme a rovnomerne rozdelíme pripravené jablká.
7.
Mafiny upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme 25 minút pri teplote asi 180-190°C. Či sú hotové skúsime tak, že do nich zapichneme špajdľu. Po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Upečené mafiny jemne posypeme preosiatou práškovou stéviou.
Dobrú chuť!