svetvomne.sk

Jablkové mafiny s medom a stéviou

     

Jemné mafiny bez cukru, s jablkami s citrónovou šťavou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Citrónová kôra1čajová lyžička
Citrónová šťava2polievkové lyžice
Jablká250gramov
Kypriaci prášok do pečiva7gramov
Mak2polievkové lyžice
Maslo75gramov
Med2polievkové lyžice
Mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
Múka hladká200gramov
Stévia - prášok
Stévia cukrová - rastlina10gramov

1. 

Stévia Cukrová - rastlina 10 g

Stéviu nastriháme ...

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 50 ml  med 2 PL

... a nasekáme v kuchynskom sekáčiku. Prilejeme k nej mlieko, pridáme med a v sekáčiku premixujeme.

3. 

jablká 250 g  citrónová šťava 2 PL

Jablká očistíme, nakrájame na drobné kocky a polejeme citrónovou šťavou.

4. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva 7 g  maslo 75 g  citrónová kôra 1 ČL  mak 2 PL

Do misky nasypeme múku s kypriacim práškom, prilejeme stéviu s mliekom, rozpustené maslo, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a mak. Vymiešame polotekuté cesto.

5. 

Pomocou naberačky na zmrzlinu vkladáme cesto do silikónových mafinových foriem. Do každej formy jednu naberačku. Cesto môžeme nakladať aj pomocou lyžice do 2/3 formy.

6. 

Na cesto naložíme a rovnomerne rozdelíme pripravené jablká.

7. 

Stévia - prášok

Mafiny upečieme v rozohriatej rúre. Pečieme 25 minút pri teplote asi 180-190°C. Či sú hotové skúsime tak, že do nich zapichneme špajdľu. Po vybratí musí jej koniec zostať suchý, nelepivý. Upečené mafiny jemne posypeme preosiatou práškovou stéviou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť