RECEPTY

Jablkové mafiny s posýpkou

Obľúbené koláčiky, plné jabĺčok, na ktorých si nielen deti pochutia.

recept,fotorecept,jablká,Mafiny

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový130gramov
jablká500gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo40gramov
mlieko acidofilné 3,6%250mililitrov
múka hladká270gramov
múka polohrubá60gramov
olej slnečnicový80mililitrov
vajce slepačie1kus
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

múka hladká 270 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  škorica mletá 2 čajové lyžičky

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sódu bikarbónu a škoricu.

2. 

vajce slepačie 1 kus  cukor kryštálový 100 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov  mlieko acidofilné 3,6% 250 mililitrov

Vajce vyšľaháme spolu s cukrom, olejom a acidofilným mliekom.

3. 

jablká 500 gramov

Jablká očistíme a nadrobno nakrájame.

4. 

Do vyšľahanej zmesi vmiešame múčnu zmes.

5. 

Pridáme nakrájané jablká a premiešame.

6. 

múka polohrubá 60 gramov  maslo 40 gramov  cukor kryštálový 30 gramov

Mrveničku pripravíme zmiešaním múky s cukrom a maslom.

7. 

Plech na mafiny

Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Cesto rozdelíme do košíčkov a posypeme posýpkou.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies