Jablkové mafiny s posýpkou
Obľúbené koláčiky, plné jabĺčok, na ktorých si nielen deti pochutia.
recept,fotorecept,jablká,Mafiny,Sezónne recepty
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 130 | gramov | |
jablká | 500 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 40 | gramov | |
mlieko acidofilné 3,6% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | 270 | gramov | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
múka hladká 270 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • škorica mletá 2 čajové lyžičky
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sódu bikarbónu a škoricu.
2.
vajce slepačie 1 kus • cukor kryštálový 100 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • mlieko acidofilné 3,6% 250 mililitrov
Vajce vyšľaháme spolu s cukrom, olejom a acidofilným mliekom.
4.
Do vyšľahanej zmesi vmiešame múčnu zmes.
5.
Pridáme nakrájané jablká a premiešame.
6.
múka polohrubá 60 gramov • maslo 40 gramov • cukor kryštálový 30 gramov
Mrveničku pripravíme zmiešaním múky s cukrom a maslom.
7.
Plech na mafiny
Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Cesto rozdelíme do košíčkov a posypeme posýpkou.
8.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!