svetvomne.sk

Jablkové mafiny s posýpkou

Jablkové mafiny s posýpkou

    

Obľúbené koláčiky, plné jabĺčok, na ktorých si nielen deti pochutia.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový130gramov
jablká500gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo40gramov
mlieko acidofilné 3,6%250mililitrov
múka hladká270gramov
múka polohrubá60gramov
olej slnečnicový80mililitrov
vajce slepačie1kus
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

múka hladká 270 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  škorica mletá 2 čajové lyžičky

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sódu bikarbónu a škoricu.

2. 

vajce slepačie 1 kus  cukor kryštálový 100 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov  mlieko acidofilné 3,6% 250 mililitrov

Vajce vyšľaháme spolu s cukrom, olejom a acidofilným mliekom.

3. 

jablká 500 gramov

Jablká očistíme a nadrobno nakrájame.

4. 

Do vyšľahanej zmesi vmiešame múčnu zmes.

5. 

Pridáme nakrájané jablká a premiešame.

6. 

múka polohrubá 60 gramov  maslo 40 gramov  cukor kryštálový 30 gramov

Mrveničku pripravíme zmiešaním múky s cukrom a maslom.

7. 

Plech na mafiny

Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Cesto rozdelíme do košíčkov a posypeme posýpkou.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť