Hrnčekové mafiny
Jednoducho pripravené cesto na lahodné mafiny. Veľkosť hrnčeka môže byť hocijaká, pomer ingrediencií zostane pri každej veľkosti zachovaný, zmení sa len množstvo cesta.
recept,fotorecept,múka hladká,kypriaci prášok do pečiva,hrozienka,kokos strúhaný,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | hrnčeka | |
cukor vanilkový | 1 | balíček | |
hrozienka | ½ | hrnčeka | |
jogurt biely | 1 | hrnček | |
kokos strúhaný | 2 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | balíček | |
múka hladká | 2 | hrnčeky | |
olej slnečnicový | ½ | hrnčeka | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 1 kus • olej slnečnicový ½ hrnčeka • jogurt biely 1 hrnček • cukor vanilkový 1 balíček • cukor kryštálový ½ hrnčeka
Do misy dáme vajíčko, olej, jogurt, vanilkový cukor a cukor kryštálový. Uvedené ingrediencie dobre rozmiešame.
2.
múka hladká 2 hrnčeky • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
V jednom hrnčeku múky rozmiešame kypriaci prášok a pridáme múku v predpísanom množstve do cesta.
3.
hrozienka ½ hrnčeka • kokos strúhaný 2 polievkové lyžice
Nakoniec primiešame umyté hrozienka, ktoré sme chvíľu namáčali vo vode a prisypeme kokos. Zamiešame.
4. Pečenie
Cestom naplníme mafinové formy vystlané papierovými košíčkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20 minút. Či sú upečené môžeme vyskúšať pomocou špajdle, ktorú zapichneme do stredu jednej mafiny a po vybratí na jej konci vidíme či je cesto upečené. Ak je suchá, čistá a pri chytení nie je mazľavá je všetko v poriadku.
5.
Mafiny vyberieme z foriem a po vychladnutí podávame.
Dobrú chuť!