svetvomne.sk

Hrnčekové mafiny

     

Jednoducho pripravené cesto na lahodné mafiny. Veľkosť hrnčeka môže byť hocijaká, pomer ingrediencií zostane pri každej veľkosti zachovaný, zmení sa len množstvo cesta.

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový½hrnčeka
Cukor vanilkový1balíček
Hrozienka½hrnčeka
Jogurt biely1hrnček
Kokos strúhaný2polievkové lyžice
Kypriaci prášok do pečiva1balíček
Múka hladká2hrnčeky
Olej slnečnicový½hrnčeka
Vajce slepačie1kus

1. Príprava cesta

vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový ½ hrnčeka  jogurt biely 1 hrnček  cukor vanilkový 1 bal  cukor kryštálový ½ hrnčeka

Do misy dáme vajíčko, olej, jogurt, vanilkový cukor a cukor kryštálový. Uvedené ingrediencie dobre rozmiešame.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 2 hrnčeky  kypriaci prášok do pečiva 1 bal

V jednom hrnčeku múky rozmiešame kypriaci prášok a pridáme múku v predpísanom množstve do cesta.

3. 

hrozienka ½ hrnčeka  kokos strúhaný 2 PL

Nakoniec primiešame umyté hrozienka, ktoré sme chvíľu namáčali vo vode a prisypeme kokos. Zamiešame.

4. Pečenie

Cestom naplníme mafinové formy vystlané papierovými košíčkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 20 minút. Či sú upečené môžeme vyskúšať pomocou špajdle, ktorú zapichneme do stredu jednej mafiny a po vybratí na jej konci vidíme či je cesto upečené. Ak je suchá, čistá a pri chytení nie je mazľavá je všetko v poriadku.

Pečenie

5. 

Mafiny vyberieme z foriem a po vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť