Tekvicové mafiny
Áno, aj z tekvice môže byť koláčik... a aký dobrý.
recept,fotorecept,tekvica maslová,hrozienka,múka hladká,Mafiny,Sezónne recepty
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 90 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
hrozienka | 70 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
múka hladká | 370 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
tekvica maslová | 600 | gramov |
Recept
1. Tekvicové cesto
tekvica maslová 600 gramov • hrozienka 70 gramov • cukor kryštálový 90 gramov • cukor vanilkový 8 gramov
Do veľkej misy nastrúhame nahrubo tekvicovú dužinu. Pridáme hrozienka, vajce, cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame.
2. Pridáme múku
múka hladká 370 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Do misy pridáme múku a prášok do pečiva.
3.
Všetko spolu poriadne premiešame.
4.
Tekvicové cesto plníme do papierových košíčkov vložených do otvorov plechu na mafiny, alebo do vymastených, múkou vysypaných otvorov. Pečieme 20 minút na 180 °C.
Dobrú chuť!