Tekvicové mafiny
![Tekvicové mafiny](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000495/img_sk_4x3/tekvicove-mafiny_00180.jpg)
Áno, aj z tekvice môže byť koláčik... a aký dobrý.
recept,fotorecept,tekvica maslová,hrozienka,múka hladká,Mafiny
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 90 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
hrozienka | 70 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | - | ||
múka hladká | 370 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
tekvica maslová | 600 | gramov |
Recept
1. Tekvicové cesto
tekvica maslová 600 gramov • hrozienka 70 gramov • cukor kryštálový 90 gramov • cukor vanilkový 8 gramov
Do veľkej misy nastrúhame nahrubo tekvicovú dužinu. Pridáme hrozienka, vajce, cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000495/small/IMG_3017w.jpg)
2. Pridáme múku
múka hladká 370 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Do misy pridáme múku a prášok do pečiva.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000495/small/IMG_3018w.jpg)
3.
Všetko spolu poriadne premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000495/small/IMG_3019w.jpg)
4.
Tekvicové cesto plníme do papierových košíčkov vložených do otvorov plechu na mafiny, alebo do vymastených, múkou vysypaných otvorov. Pečieme 20 minút na 180 °C.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000495/small/IMG_3021w.jpg)
Dobrú chuť!