svetvomne.sk

Vianočné mafiny

    

Jemné a nadýchané príležitostné mafinky.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

múka hladká 400 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  lekvár marhuľový 3 polievkové lyžice  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  kypriaci prášok do perníka 2 čajové lyžičky

Do misy nasypeme múku, cukor, kakao a škoricu. Prilejeme mlieko, smotanu a olej. Pridáme vajíčka a lekvár. Všetko premiešame varechou a prisypeme sódu s kypriacim práškom.

2. 

Potom zmes dobre rozšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom.

3. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

Varechou vmiešame mleté orechy.

4. 

Cesto naplníme takmer povrch do papierových košíčkov vložených do foriem na mafiny.

5. 

Pečieme v rúre na 180°C 25-30 minút. Plech umiestnime na najvyššiu mriežku v rúre.

6. 

poleva cukrárska čokoládová 150 gramov

Po upečení necháme mafiny vychladnúť a vyberieme ich z foriem. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vršky mafinov do nej namočíme...

7. 

... a necháme stuhnúť v chlade.

8. 

marcipán 50 gramov

Marcipán rozvaľkáme na doske posypanej škrobom. Vykrojíme z neho hviezdičky. Necháme stuhnúť v chlade.

9. 

Hviezdičky jemne navlhčíme vodou...

10. 

... a vzápätí prilepíme na mafiny.

11. 

Uchovávame v chlade. Pečivo pečieme príležitostne a konzumujeme v priebehu 3-4 dní.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť