RECEPTY

Vianočné mafiny

Vianočné mafiny

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemné a nadýchané príležitostné mafinky.

recept,fotorecept,škorica mletá,lekvár marhuľový,orechy vlašské mleté,poleva cukrárska čokoládová,marcipán,Mafiny,Vianočné recepty

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

14

Hmotnosť porcie

100 g

Energia porcie

346 kcal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

120

483

gramov

kcal

jedlá sóda (sóda bikarbóna)

1

0

čajová lyžička

kcal

kakao - prášok

2

62

polievkové lyžice

kcal

kypriaci prášok do perníka

2

20

čajové lyžičky

kcal

lekvár marhuľový

3

59

polievkové lyžice

kcal

marcipán

50

226

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

300

144

mililitrov

kcal

múka hladká

400

1388

gramov

kcal

olej slnečnicový

100

899

mililitrov

kcal

orechy vlašské mleté

50

337

gramov

kcal

poleva cukrárska čokoládová

150

881

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

50

156

mililitrov

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

škorica mletá

1

13

čajová lyžička

kcal

 

Recept

1. 

múka hladká 400 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  lekvár marhuľový 3 polievkové lyžice  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  kypriaci prášok do perníka 2 čajové lyžičky

Do misy nasypeme múku, cukor, kakao a škoricu. Prilejeme mlieko, smotanu a olej. Pridáme vajíčka a lekvár. Všetko premiešame varechou a prisypeme sódu s kypriacim práškom.

Do misy nasypeme múku, cukor, kakao a škoricu....

2. 

Potom zmes dobre rozšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom.

Potom zmes dobre rozšľaháme, najlepšie...

3. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

Varechou vmiešame mleté orechy.

Varechou vmiešame mleté orechy....

4. 

Cesto naplníme takmer povrch do papierových košíčkov vložených do foriem na mafiny.

Cesto naplníme takmer povrch do papierových...

5. 

Pečieme v rúre na 180°C 25-30 minút. Plech umiestnime na najvyššiu mriežku v rúre.

Pečieme v rúre na 180°C 25-30 minút. Plech...

6. 

poleva cukrárska čokoládová 150 gramov

Po upečení necháme mafiny vychladnúť a vyberieme ich z foriem. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vršky mafinov do nej namočíme...

Po upečení necháme mafiny vychladnúť a...

7. 

... a necháme stuhnúť v chlade.

... a necháme stuhnúť v chlade....

8. 

marcipán 50 gramov

Marcipán rozvaľkáme na doske posypanej škrobom. Vykrojíme z neho hviezdičky. Necháme stuhnúť v chlade.

Marcipán rozvaľkáme na doske posypanej...

9. 

Hviezdičky jemne navlhčíme vodou...

Hviezdičky jemne navlhčíme vodou......

10. 

... a vzápätí prilepíme na mafiny.

... a vzápätí prilepíme na mafiny....

11. 

Uchovávame v chlade. Pečivo pečieme príležitostne a konzumujeme v priebehu 3-4 dní.

Uchovávame v chlade. Pečivo pečieme...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť