Parížske rožky
Jemný orechový zákusok plnený maslovým krémom v čokoládovej poleve.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,Zákusky,Vianočné recepty
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 300 | gramov | |
cukor kryštálový | 8 | polievkových lyžíc | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
maslo | 200 | gramov | |
múka polohrubá | 3 | polievkové lyžice | |
orechy vlašské mleté | 150 | gramov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
1.
vaječný bielok 4 kusy • cukor kryštálový 300 gramov
Vaječné bielky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou. Vznikne nám hustá pena.
2.
múka polohrubá 3 polievkové lyžice • orechy vlašské mleté 150 gramov
Do bielkovej peny pridáme múku, mleté orechy.
3.
Všetko spolu poriadne premiešame.
4.
Cukrárske vrecko naplníme pripravenou orechovou zmesou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame malé rožky.
5.
Rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 30 minút.
6. Príprava krému
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc • kakao - prášok 2 polievkové lyžice • maslo 200 gramov
Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom a kakaom, pokiaľ nám zmes nezhustne. K vychladnutej zmesi postupne zašľaháme zmäknuté maslo.
7.
Krém striekame na vychladnuté rohlíčky pomocou cukrárskeho vrecúška.
Dobrú chuť!