RECEPTY

Parížske rožky

Parížske rožky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemný orechový zákusok plnený maslovým krémom v čokoládovej poleve.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,Zákusky,Vianočné recepty

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový300gramov
cukor kryštálový8polievkových lyžíc
kakao - prášok2polievkové lyžice
maslo200gramov
múka polohrubá3polievkové lyžice
orechy vlašské mleté150gramov
poleva cukrárska čokoládová-
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy  cukor kryštálový 300 gramov

Vaječné bielky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou. Vznikne nám hustá pena.

Vaječné bielky spolu s cukrom vyšľaháme nad...

2. 

múka polohrubá 3 polievkové lyžice  orechy vlašské mleté 150 gramov

Do bielkovej peny pridáme múku, mleté orechy.

Do bielkovej peny pridáme múku, mleté orechy....

3. 

Všetko spolu poriadne premiešame.

Všetko spolu poriadne premiešame....

4. 

Cukrárske vrecko naplníme pripravenou orechovou zmesou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame malé rožky.

Cukrárske vrecko naplníme pripravenou orechovou...

5. 

Rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 30 minút.

Rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca...

6. Príprava krému

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  maslo 200 gramov

Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom a kakaom, pokiaľ nám zmes nezhustne. K vychladnutej zmesi postupne zašľaháme zmäknuté maslo.

Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom a kakaom,...

7. 

Krém striekame na vychladnuté rohlíčky pomocou cukrárskeho vrecúška.

Krém striekame na vychladnuté rohlíčky pomocou...

8. 

poleva cukrárska čokoládová

Po zachladení namáčame v čokoládovej poleve.

Po zachladení namáčame v čokoládovej poleve....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť