svetvomne.sk

Parížske rožky

    

Jemný orechový zákusok plnený maslovým krémom v čokoládovej poleve.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový300gramov
cukor kryštálový8polievkových lyžíc
kakao - prášok2polievkové lyžice
maslo200gramov
múka polohrubá3polievkové lyžice
orechy vlašské mleté150gramov
poleva cukrárska čokoládová-
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy

1. 

vaječný bielok 4 kusy  cukor kryštálový 300 gramov

Vaječné bielky spolu s cukrom vyšľaháme nad parou. Vznikne nám hustá pena.

2. 

múka polohrubá 3 polievkové lyžice  orechy vlašské mleté 150 gramov

Do bielkovej peny pridáme múku, mleté orechy.

3. 

Všetko spolu poriadne premiešame.

4. 

Cukrárske vrecko naplníme pripravenou orechovou zmesou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame malé rožky.

5. 

Rožky pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C cca 30 minút.

6. Príprava krému

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  maslo 200 gramov

Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom a kakaom, pokiaľ nám zmes nezhustne. K vychladnutej zmesi postupne zašľaháme zmäknuté maslo.

Príprava krému

7. 

Krém striekame na vychladnuté rohlíčky pomocou cukrárskeho vrecúška.

8. 

poleva cukrárska čokoládová

Po zachladení namáčame v čokoládovej poleve.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť