Orieškový dezert
Vašu chuť na sladké plne uspokojí chrumkavý fitness dezertík bez cukru, plný orieškov a datlí ktorým kraľuje sušená slivka :)
recept,fotorecept,datle,orechy kešu natural,Zdravé koláčiky,,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zdravé koláčiky
Ingrediencie
Ingrediencie
Stévia Cukrová - rastlina | - | ||
arašidy pražené nesolené | 100 | gramov | |
datle | 200 | gramov | |
olej kokosový | 40 | gramov | |
orechy kešu natural | 100 | gramov | |
semienka slnečnicové | 50 | gramov | |
slivky sušené | 120 | gramov | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
datle 200 gramov • orechy kešu natural 100 gramov
Datle odkôstkujeme, prepláchneme pod tečúcou vodou a vložíme do misky. Pridáme kešu oriešky ...
3.
Datle, oriešky aj vodu ktorá sa nevstrebala vložíme do väčšej, hlbšej misky. Ponorným mixérom zmixujeme na takmer kašu.
5.
... a primiešame ich k datlovo-kešu hmote.
6.
semienka slnečnicové 50 gramov • olej kokosový 40 gramov
Slnečnicové semienka tiež nasekáme v kuchynskom sekáčiku, ale nie úplne najemno. Pridáme ich do misky spolu s kokosovým olejom a dobre ponorným mixérom premixujeme.
7.
Z hmoty, na podnos vystlaný alobalom, lyžičkou (čas-od času máčanou vo vode) kladieme kôpky.
8.
slivky sušené 120 gramov
Do každej kôpky zapichneme slivku a tácku vložíme do mrazničky na 20 minút zachladiť.
9.
Po 20 minútach môžeme servírovať. Uchovávame v chlade.
10.
Pred podávaním ozdobíme každú porciu lístkom čerstvej stévie.
1 porcia má energetickú hodnotu 150 kcal
Dobrú chuť!