RECEPTY

Raw jablková roláda

Raw jablková roláda

Nepečená roláda bez cukru.

recept,fotorecept,jablká,Zdravé koláčiky,Surová strava - raw food,Nepečené,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Zdravé koláčiky

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón1kus
hrozienka150gramov
jablká400gramov
mandle lupienky-
olej tekvicový10gramov
semienka slnečnicové100gramov
semienka ľanové50gramov
vločky ovsené50gramov
voda minerálna100mililitrov

 

Recept

1. 

hrozienka 150 gramov

Hrozienka zalejeme studenou vodou, vodu vylejeme, opäť zalejeme a opäť vylejeme (teda ich umyjeme).

2. 

voda minerálna 100 mililitrov

Do hrozienok prilejeme minerálnu vodu a necháme ich v chladničke dve hodiny odstáť.

3. 

semienka slnečnicové 100 gramov

Pomelieme slnečnicové semienka.

4. 

semienka ľanové 50 gramov

Najemno (na múčku) pomelieme ľanové semienka.

5. 

jablká 400 gramov  citrón 1 kus

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a premiešame.

6. 

Do hlbšej misky nasypeme oboje pomleté semienka. Ponorným mixérom zmixujeme hrozienka na kašu. Minerálnu vodu z nich nezlievame.

7. 

olej tekvicový 10 gramov

Hrozienkovú kašu pridáme do misy, prilejeme olej a premixujeme.

8. 

vločky ovsené 50 gramov

Najemno pomelieme vločky a dobre ich zamiešame pomocou ponorného mixéra do hmoty v miske.

9. 

Hmotu rovnomerne rozložíme, do tvaru obdĺžnika 32x28cm, na alobal preložený dvojmo a utlačíme.

10. 

Jablká dobre vyžmýkame a rozložíme ich na hmotu. Utlačíme ich...

11. 

... a pomocou alobalu roládu zavinieme.

12. 

mandle lupienky

Roládu preložíme na tácku, posypeme lupienkami a necháme najmenej 4 hodiny chladiť. Najlepšia je po 24 hodinách chladenia.

13. 

Roládu nakrájame a servírujeme.
Jedna porcia má energetickú hodnotu 120 kcal.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť