RECEPTY

Raw jablková roláda

Raw jablková roláda

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nepečená roláda bez cukru.

recept,fotorecept,jablká,Zdravé koláčiky,Surová strava - raw food,Nepečené,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Zdravé koláčiky

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón1kus
hrozienka150gramov
jablká400gramov
mandle lupienky-
olej tekvicový10gramov
semienka slnečnicové100gramov
semienka ľanové50gramov
vločky ovsené50gramov
voda minerálna100mililitrov

 

Recept

1. 

hrozienka 150 gramov

Hrozienka zalejeme studenou vodou, vodu vylejeme, opäť zalejeme a opäť vylejeme (teda ich umyjeme).

Hrozienka zalejeme studenou vodou, vodu vylejeme,...

2. 

voda minerálna 100 mililitrov

Do hrozienok prilejeme minerálnu vodu a necháme ich v chladničke dve hodiny odstáť.

Do hrozienok prilejeme minerálnu vodu a necháme...

3. 

semienka slnečnicové 100 gramov

Pomelieme slnečnicové semienka.

Pomelieme slnečnicové semienka....

4. 

semienka ľanové 50 gramov

Najemno (na múčku) pomelieme ľanové semienka.

Najemno (na múčku) pomelieme ľanové semienka....

5. 

jablká 400 gramov  citrón 1 kus

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a premiešame.

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame....

6. 

Do hlbšej misky nasypeme oboje pomleté semienka. Ponorným mixérom zmixujeme hrozienka na kašu. Minerálnu vodu z nich nezlievame.

Do hlbšej misky nasypeme oboje pomleté semienka....

7. 

olej tekvicový 10 gramov

Hrozienkovú kašu pridáme do misy, prilejeme olej a premixujeme.

Hrozienkovú kašu pridáme do misy, prilejeme...

8. 

vločky ovsené 50 gramov

Najemno pomelieme vločky a dobre ich zamiešame pomocou ponorného mixéra do hmoty v miske.

Najemno pomelieme vločky a dobre ich zamiešame...

9. 

Hmotu rovnomerne rozložíme, do tvaru obdĺžnika 32x28cm, na alobal preložený dvojmo a utlačíme.

Hmotu rovnomerne rozložíme, do tvaru obdĺžnika...

10. 

Jablká dobre vyžmýkame a rozložíme ich na hmotu. Utlačíme ich...

Jablká dobre vyžmýkame a rozložíme ich na...

11. 

... a pomocou alobalu roládu zavinieme.

... a pomocou alobalu roládu zavinieme....

12. 

mandle lupienky

Roládu preložíme na tácku, posypeme lupienkami a necháme najmenej 4 hodiny chladiť. Najlepšia je po 24 hodinách chladenia.

Roládu preložíme na tácku, posypeme lupienkami...

13. 

Roládu nakrájame a servírujeme.
Jedna porcia má energetickú hodnotu 120 kcal.

Roládu nakrájame a servírujeme. <br/> Jedna...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť