svetvomne.sk

Jahodovo-pomarančová fitness torta

    

Jemná, krémová, takmer raw, maškrtka s vyššou dávkou zdravej energie.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Stévia Cukrová - rastlina-
datle200gramov
jahody (mrazené)150gramov
kakao - prášok2čajové lyžičky
med1čajová lyžička
med20gramov
olej kokosový40gramov
olej kokosový1čajová lyžička
orechy kešu natural50gramov
orechy vlašské100gramov
pohánková múka25gramov
pomaranč400gramov
vločky ovsené50gramov
voda0

1. Príprava orechov

orechy kešu natural 50 gramov  voda

Štyri hodiny pred prípravou torty namočíme orechy do vody a uložíme do chladničky.

Príprava orechov

2. Príprava datlí

datle 200 gramov  voda

Datle odkôstkujeme a namočíme na hodinu-dve do studenej vody.

Príprava datlí

3. Príprava korpusu

Datle scedíme a zmixujeme na jemno.

Príprava korpusu

4. 

orechy vlašské 100 gramov

Orechy najemno nasekáme v kuchynskom sekáčiku...

5. 

olej kokosový 20 gramov

... a primixujeme spolu s olejom k datlovej paste.

6. 

Kruhovú formu (priemer 18 cm) položíme na primerane veľký tanier. Vložíme do nej datlovo-orechovú zmes a zarovnáme. Pri zarovnávaní si formu pridržiavame, aby sa nám po tanieri nešmykla. Uložíme do chladničky.

7. Ovocná krémová plnka

pomaranč 400 gramov

Pomaranče olúpeme a dobre zmixujeme.

Ovocná krémová plnka

8. 

Kešu orechy scedíme...

9. 

... a zmixujeme na kašu.

10. 

jahody (mrazené) 150 gramov

Pridáme nerozmrazené (prípadne čerstvé) jahody.

11. 

Jahody zmixujeme s orechmi.

12. 

olej kokosový 20 gramov  med 20 gramov

Orechovo-jahodovú pastu pridáme k pomarančom a spolu s olejom a medom zmixujeme.

13. 

pohánková múka 25 gramov

Prisypeme pohánkovú múku...

14. 

vločky ovsené 50 gramov

... a na múku pomleté ovsené vločky. Dobre premixujeme.

15. 

Zmes nalejeme na korpus a uložíme na deň do chladničky.

16. 

Pred podávaním vložíme tortu na 15 minút do mrazničky. Potom ju vyberieme, nožom uvoľníme od formy a formu odstránime.

17. Raw kakaová poleva

olej kokosový 1 čajová lyžička  kakao - prášok 2 čajové lyžičky  med 1 čajová lyžička

Z oleja, kakaa a medu vymiešame polevu a vložíme ju do injekčnej(cukrárenskej) striekačky.

Raw kakaová poleva

18. 

Tortu ozdobíme polevou...

19. 

Stévia Cukrová - rastlina

... a lístočkami stévie. Pokrájame a môžeme servírovať.

20. Energetická hodnota

1 porcia cca 300 kcal

Energetická hodnota

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť