Raw kokosovo-orechové tortičky

Zdravý dezert plnený banánmi.
recept,fotorecept,orechy vlašské,kokos strúhaný,banány,Zdravé koláčiky,Surová strava - raw food,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zdravé koláčiky
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
55 g
Energia porcie
231 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
vysoká
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 200 190 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 50 153 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 140 971 | gramov kcal | |
med | 80 263 | gramov kcal | |
olej kokosový | 70 623 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 85 573 | gramov kcal | |
voda | 25 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
Časť z nasekaných orechov - 25 g odoberieme a ostatné pomelieme v sekáčiku najemno.


4.
med 40 gramov • olej kokosový 30 gramov • voda 25 mililitrov
Orechovo-kokosovú pastu preložíme do hlbšej misky, pridáme med, olej a vodu.

5.
Dôkladne premixujeme ponorným mixérom.

6.
kakao - prášok 50 gramov • olej kokosový 40 gramov • med 40 gramov
Kakao, med a olej rozmiešame na polevu. Papierové košíčky vložíme do plechu na mafiny a do každého košíčka vložíme lyžičkou (asi 3/4 kávovej lyžičky) kakaovú polevu. Ak je hustejšia roztlačíme ju pomocou lyžičky namočenej vo vode. Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

7.
Orechovo-kokosovú pastu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rovnomerne rozdelíme do košíčkov.


9.
Prikryjeme druhou polovicou pasty a lyžičkou popritláčame a zarovnáme.

10.
Ozdobíme zvyšnou polevou a posypeme pripravenými (odobratými), nahrubo nasekanými, orechmi.

11.
Po stuhnutí v chlade (2-3 hodiny) vyberieme košíčky z plechu a odstránime papier. Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!