svetvomne.sk

Banánový koláč s egrešmi a čučoriedkami

    

Skvelý jemný koláčik bez pridaného cukru a múky. Sladkosť a vlákninu zabezpečuje vysoký podiel ovocia.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
banány450gramov
egreše50gramov
hrozienka100gramov
jablká240gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
limetková šťava½polievkovej lyžice
mandle mleté100gramov
olej repkový1čajová lyžička
olej slnečnicový100mililitrov
slivky sušené100gramov
voda80mililitrov
čučoriedky50gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

banány 450 gramov  jablká 240 gramov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Do mixéra najprv dáme olej a postupne primixovávame pripravené banány a jablká.

2. 

slivky sušené 100 gramov  hrozienka 100 gramov  voda 80 mililitrov

Pridáme rozkrájané slivky a hrozienka. Nahrubo premixujeme.

3. 

mandle mleté 100 gramov  limetková šťava ½ polievkovej lyžice  škorica mletá ½ čajovej lyžičky

Do cesta vmiešame mleté mandle, škoricu a limetkovú šťavu.

4. 

jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  olej repkový 1 čajová lyžička

Tesne pred vyliatím cesta do olejom vymastenej formy primiešame lyžičku sódy.

5. 

egreše 50 gramov  čučoriedky 50 gramov

Vrch ozdobíme ovocím a jemne ho vtlačíme dlaňou do povrchu cesta.

6. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť