Plnená kačica
Výborná pečená kačica s chutnou šťavnatou plnkou z kačacích pečienok.
recept,fotorecept,rožok biely,kačacia pečeň,Husacie a kačacie mäso,
Husacie a kačacie mäso
Kategórie
Husacie a kačacie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Dusená medová kapusta recept | - | ||
kačacia pečeň | 500 | gramov | |
kačica | 2 | kilogramy | |
mlieko polotučné 1,5% | 60 | mililitrov | |
petržlenová vňať | 30 | gramov | |
rožok biely | 300 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
Mrazenú kačicu necháme cez deň rozmraziť v chladničke. Rozmrazenú alebo čerstvú kačku dobre umyjeme, nasolíme z vnútra i z vonku a necháme cez noc odpočívať v chladničke. Začneme ju piecť na druhý deň po nasolení maximálne 3 hodiny pred podávaním. Čerstvo upečená je najchutnejšia.
2. Plnka
rožok biely 300 gramov • kačacia pečeň 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 60 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • petržlenová vňať 30 gramov
Rožky nakrájame. Kačacie pečienky umyjeme, podľa potreby odblaníme, ľahko nakrájame a pridáme k rožkom. Prilejeme mlieko, pridáme vajcia, soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre rukou rozmiešame.
4.
voda 150 mililitrov
Plnku v kačici uzavrieme kuchynskou ihlicou. Kačku vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečieme pri teplote 180°C. Potom kačku obrátime a ďalšiu hodinu pečieme v uzatvorenom pekáči. Kačica by mala byť pri pečení takmer ponorená vo výpeku.
5.
Kačku odokryjeme, čiastočne zlejeme výpek, zvýšime teplotu na 200°C a z každej strany do červena upečieme.
6.
Upečenú kačku vyberieme z pekáča a nožnicami na hydinu rozstrihneme. Plnku vyberieme...
7.
...a nakrájame.
8.
Naporcujeme kačicu a môžeme podávať. Veľmi chutná je s dusenou medovou kapustou.
Dobrú chuť!