svetvomne.sk

Strašidelné bosorkine prsty

    

Halloween chrumkavé sušienky.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový15gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mandle25kusov
maslo100gramov
múka hladká180gramov
soľ-
vaječný bielok1kus
vaječný žĺtok1kus

1. 

mandle 25 kusov

Celé mandle povaríme chvíľu vo vode.

2. 

Potom ich zalejeme studenou vodou a olúpeme.

3. 

maslo 100 gramov  cukor práškový 100 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  soľ  cukor vanilkový 15 gramov

Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkom, štipkou soli a vanilkovým cukrom.

4. 

múka hladká 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Primiešame múku s kypriacim práškom. Vypracujeme tuhé cesto.

5. 

Cesto na hrubšie rozvaľkáme a pokrájame na 25 približne rovnakých dielov. Jeden diel cesta uchopíme do dlane, zmačkáme, zatváraním a otváraním ruky vytvoríme v dlani tvar prsta.

6. 

vaječný bielok 1 kus

Koniec prsta potrieme rozšľahaným bielkom a vtlačíme do neho celú mandlu špicom nahor.

7. 

Prsty poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a tupou stranou noža vytvoríme na prstoch v oblasti hánok zárezy.

8. 

Prsty okolo nechtov a na koncoch môžeme natrieť džemom, čím vytvoríme ilúziu krvi. Celé prsty potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 190°C 12 minút.

9. 

Po úplnom vychladnutí prsty z plechu pozbierame a uložíme do uzatvárateľnej nádoby, prípadne môžeme ihneď podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť