svetvomne.sk

Špaldovo-ovsené lievance

     

Chutné lievance bohaté na vlákninu. Vhodné nielen na raňajky, ale tiež po mäsovej polievke k obedu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

múka špaldová celozrnná hladká 350 g  vločky ovsené 150 g

Špaldovú múku zmiešame s ovsenými vločkami.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  cukor vanilkový 2 ČL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL

Prilejeme mlieko, pridáme cukor a trošku sódy bikarbóny. Zamiešame a necháme 15 minút postáť. Ak je cesto priveľmi husté prilejeme ešte trochu mlieka.

3. 

olej slnečnicový

Na horúcu panvicu kvapneme trochu oleja a z primeraného množstva cesta (asi 3-4 lyžice) upečieme z oboch strán prvé lievance. Ďalším lievancom olej už nemusíme pridávať a môžeme ich piecť na suchej panvici.

4. 

Hotové lievance necháme ľahko vychladiť, ...

5. 

cukor škoricový

... posypeme ich cukrom a...

6. 

džem ovocný

... do stredu lievanca položíme lyžičku riedkeho džemu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť