svetvomne.sk

Vyprážaná sekaná

Rýchla jednoduchá večera. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 25 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bavorská sekaná500gramov
Maslo1polievková lyžica
Múka hladká4polievkové lyžice
Olej slnečnicový
Pažítka1polievková lyžica
Soľ
Strúhanka6polievkových lyžíc
Vajce slepačie2kusy
Voda
Zemiaky600gramov

1. 

bavorská sekaná 500 g  múka hladká 4 PL  vajce slepačie 2 ks  strúhanka 6 PL

Sekanú nakrájame na plátky 1 cm hrubé. Každý plátok obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke.

2. 

zemiaky 600 g  voda  soľ  olej slnečnicový

Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode. 5 minút pred dovarením zemiakov začneme sekanú v horúcom oleji rýchlo, z oboch strán, dozlatova vyprážať.

3. 

pažítka 1 PL  maslo 1 PL

Vysmaženú sekanú vyberáme z panvice na kuchynskú papierovú utierku aby sa odstránil prebytočný tuk. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme k ním nasekanú čerstvú pažítku a maslo - jemne premiešame. Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť