Vyprážaná sekaná
Rýchla jednoduchá večera. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,bavorská sekaná,Bravčové mäso,
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bavorská sekaná | 500 | gramov | |
maslo | 1 | polievková lyžica | |
múka hladká | 4 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | - | ||
pažítka | 1 | polievková lyžica | |
soľ | - | ||
strúhanka | 6 | polievkových lyžíc | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | - | ||
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
1.
bavorská sekaná 500 gramov • múka hladká 4 polievkové lyžice • vajce slepačie 2 kusy • strúhanka 6 polievkových lyžíc
Sekanú nakrájame na plátky 1 cm hrubé. Každý plátok obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke.
2.
zemiaky 600 gramov • voda • soľ • olej slnečnicový
Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode. 5 minút pred dovarením zemiakov začneme sekanú v horúcom oleji rýchlo, z oboch strán, dozlatova vyprážať.
3.
pažítka 1 polievková lyžica • maslo 1 polievková lyžica
Vysmaženú sekanú vyberáme z panvice na kuchynskú papierovú utierku aby sa odstránil prebytočný tuk. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme k ním nasekanú čerstvú pažítku a maslo - jemne premiešame. Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!