Špargľa v pivnom cestíčku so šunkou
Jednoduchý recept na prípravu chutného obeda zo špargle. Podávame so zemiakmi.
recept,fotorecept,špargľa biela,šunka bravčová dusená,pivo svetlé,Bravčové mäso,,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | - | ||
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 120 | gramov | |
múka hladká | - | ||
ocot | - | ||
olej repkový | - | ||
pivo svetlé | 100 | mililitrov | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
voda | - | ||
špargľa biela | 500 | gramov | |
šunka bravčová dusená | 250 | gramov |
Recept
2.
voda • soľ • cukor kryštálový • ocot
...a 5-8 minút povaríme do mäkka vo vriacej vode so soľou, trochou cukru a octu. Uvarenú opatrne vyberieme z hrnca, aby sme ju nepolámali a necháme vychladiť.
4.
vaječný bielok 2 kusy • múka hladká 120 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • pivo svetlé 100 mililitrov
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Z múky, žĺtkov, soli, korenia a piva vymiešame cestíčko, vmiešame sneh z bielkov.
6.
...a obalíme (potrieme) z oboch strán cestíčkom.
Dobrú chuť!