svetvomne.sk

Kokosový srnčí chrbát

Sladký zákusok z kokosu s jemným čokoládovým krémom.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Korpus

vaječný bielok 4 ks  cukor práškový 100 g

Bielky vyšľaháme na hustý sneh a vmiešame do nich cukor.

Korpus

2. 

kokos strúhaný 120 g  múka hrubá 40 g

Primiešame kokosovú múčku a múku. Vznikne hustejšie cesto.

3. 

maslo  múka hrubá

Formu na srnčí chrbát vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne do nej rozotrieme cesto.

4. 

Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút pri miernej teplote.

5. Čokoládový krém

čokoláda 75 g  mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli.

Čokoládový krém

6. 

vaječný žĺtok 2 ks

Vmiešame žĺtka a čokoládovú masu prevaríme. Necháme vychladnúť.

7. 

maslo 100 g

Maslo nakrájame, necháme zmäknúť a dopenista ho vyšľaháme s čokoládovou masou.

8. Plnenie a zdobenie

Korpus vyklopíme z formy a prekrojíme ho pozdĺžne. Vrch podoberieme dlhým kuchynským nožom a na noži si ho necháme zložený bokom. Spodok potrieme 2/3 čokoládového krému a pomocou noža položíme na krém vrch korpusu.

Plnenie a zdobenie

9. 

Celý zákusok potrieme zvyšným krémom.

10. 

čokoláda biela

Rozpustíme bielu čokoládu a zákusok ozdobíme.

11. 

Uložíme do chladu a po úplnom stuhnutí servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť