Ovsená kaša s jablkami a škoricou
Takéto výdatné a chutné raňajky pomôžu deťom aj dospelákom naštartovať telo a zvládnuť všetky denné úlohy.
recept,fotorecept,vločky ovsené,jablká sušené,Raňajkové kaše,Vegetariánske recepty
Raňajkové kaše
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 1 | čajová lyžička | |
jablká sušené | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 1.5 | decilitra | |
vločky ovsené | 5 | polievkových lyžíc | |
voda | 2.5 | decilitra | |
škorica mletá | ¼ | čajovej lyžičky |
Recept
1.
vločky ovsené 5 polievkových lyžíc • voda 2.5 decilitra • jablká sušené
Vločky a pol hrste nakrájaných sušených jabĺk povaríme vo vode na miernom plameni približne 5 minút.
2.
mlieko polotučné 1,5% 1.5 decilitra • škorica mletá ¼ čajovej lyžičky • cukor trstinový 1 čajová lyžička
Pridáme mlieko, cukor, štipku škorice a varíme za stáleho miešania ešte 5 minút, kým nám kaša zhustne. Ak by bola príliš hustá, pridáme podľa potreby mlieko a ešte povaríme.
Dobrú chuť!