Ovsená kaša s karobom a orechmi
Zdravá raňajková kaša ochutená medom a karobom. Karobový prášok chutne nahrádza kakao, je nízkotučný, ľahko sladký a má vysoký obsah vápnika.
recept,fotorecept,vločky ovsené,mlieko polotučné 1,5%,Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb),orechy vlašské,Raňajkové kaše,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty
Raňajkové kaše
Ingrediencie
Ingrediencie
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) | 1 | čajová lyžička | |
med | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
orechy vlašské | - | ||
vločky ovsené | 30 | gramov |
Recept
1.
vločky ovsené 30 gramov • mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov
Ovsené vločky nasypeme do mlieka, uvedieme do varu. Za stáleho miešania uvaríme redšiu lepivú kašu.


3.
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 1 čajová lyžička
Dve tretiny kaše nalejeme na tanier. Do tretiny v hrnci vmiešame karobový prášok a prevaríme.

4.
Karobovú ovsenú kašu prilejeme ku kaši na tanieri. Posypeme sekanými orechmi a podávame.

Dobrú chuť!