Krupicová kaša so škoricou

Návod na prípravu hustej kaše z pšeničnej krupice. Nielen deti ju milujú :)
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),škorica mletá,Raňajkové kaše
Raňajkové kaše
Kuchtil
Počet porcií
3
Hmotnosť porcie
395 g
Energia porcie
413 kcal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka
Kategórie
Raňajkové kaše ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | ¼ 6 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 480 | liter kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 100 361 | gramov kcal | |
škorica mletá | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 1 liter • maslo 20 gramov • cukor kryštálový 60 gramov
V hrnci s dvojitým dnom za občasného miešania privedieme takmer k varu mlieko, maslo a cukor.

2.
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov
Za stáleho miešania postupne prisypeme krupicu. Varíme a miešame kým kaša zhustne.

3.
škorica mletá ¼ čajovej lyžičky • cukor kryštálový ¼ čajovej lyžičky
Kašu vylejeme na plytké taniere. Posypeme škoricou a cukrom.

Dobrú chuť!