svetvomne.sk

Pohánkové rizoto s feniklom

    

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
fenikel300gramov
jablká200gramov
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
pohánka150gramov
pór200gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
voda350mililitrov

1. 

pohánka 150 gramov  voda 250 mililitrov

Pohánku premyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu, uvedieme do varu a 3 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, zakryjeme a necháme 15 minút postáť.

2. 

pór 200 gramov

Pór očistíme, umyjeme a pokrájame.

3. 

maslo 50 gramov

V panvici rozpustíme maslo a chvíľu na ňom osmažíme pór.

4. 

fenikel 300 gramov

Fenikel umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

5. 

jablká 200 gramov

Z jabĺk odstránime jaderníky a jablká pokrájame na kocky.

6. 

korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky

K póru pridáme koreniny, premiešame.

7. 

voda 100 mililitrov  soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička

Pridáme fenikel, jablká, soľ a podlejeme vodou. premiešame a zakryté 8 minút dusíme.

8. 

Pridáme uvarenú pohánku...

9. 

...a zamiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť