Pohánkové rizoto s feniklom

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.
recept,fotorecept,pohánka,pór,fenikel,jablká,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
315 g
Energia porcie
299 kcal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Pór ›Ingrediencie
Ingrediencie
fenikel | 300 93 | gramov kcal | |
jablká | 200 122 | gramov kcal | |
korenie chilli | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie koriander mletý | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie rímska rasca mletá | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
pohánka | 150 510 | gramov kcal | |
pór | 200 92 | gramov kcal | |
soľ himalájska ružová | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 350 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
pohánka 150 gramov • voda 250 mililitrov
Pohánku premyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu, uvedieme do varu a 3 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, zakryjeme a necháme 15 minút postáť.





6.
korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ¼ čajovej lyžičky
K póru pridáme koreniny, premiešame.

7.
voda 100 mililitrov • soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička
Pridáme fenikel, jablká, soľ a podlejeme vodou. premiešame a zakryté 8 minút dusíme.

8.
Pridáme uvarenú pohánku...

9.
...a zamiešame.

Dobrú chuť!