Zemiakové placky s pórom
Klasická zemiaková pochúťka s jemnou chuťou póru.
recept,fotorecept,pór,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
olej repkový | - | ||
pór | 300 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 1.5 | kilogramu |
Recept
2.
zemiaky 1.5 kilogramu • vajce slepačie 2 kusy • cesnak 3 strúčiky • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Pridáme vajcia, soľ a nakrájaný pór. Všetko spolu premiešame.
3.
V panvici rozohrejeme olej a vkladáme do neho zemiakovú zmes ktorú roztlačíme do tvaru menšej placky. Vyprážame z oboch strán. Po vypražení placky kladieme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.
Dobrú chuť!