svetvomne.sk

Hliva v kurkumovej omáčke

    

Mimoriadne chutná dusená hliva v jemnej smotanovej omáčke s kurkumou. Podávame s cestovinami, haluškami, alebo s ryžou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa80gramov
hliva ustricová350gramov
korenie kurkuma1čajová lyžička
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka hladká3čajové lyžičky
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
voda150mililitrov

1. 

cibuľa 80 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

2. 

hliva ustricová 350 gramov

Hlivu umyjeme a pokrájame.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  korenie kurkuma 1 čajová lyžička

Hlivu vložíme do hrnca k cibuli, pridáme soľ, korenie, rascu, papriku a kurkumu. Premiešame...

4. 

voda 150 mililitrov

...a podlejeme vodou. Dusíme 20 minút pod pokrievkou.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  múka hladká 3 čajové lyžičky

Smotanu zmiešame s mliekom, múkou...

6. 

...a zátrepku prilejeme ku hlive.

7. 

Prevaríme.

8. 

Vynikajúcou prílohou sú špecle.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť