Kapustové fliačky
Podávame na sladko s cukrom a škoricou, alebo na slano so soľou a opraženou slaninkou. Uvedený pokrm je pripravený neutrálne, aby boli možné obe možnosti jeho podávania a konzumácie.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,cestoviny - Fliačky,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fliačky | 500 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cukor kryštálový | 1.5 | polievkovej lyžice | |
kapusta hlávková biela | 500 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 2.5 | decilitra |
Recept
1. Príprava kapusty
kapusta hlávková biela 500 gramov
Kapustu postrúhame na hrubšej časti kuchynského strúhadla.
2.
cibuľa 150 gramov • olej olivový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
3.
soľ 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 2.5 decilitra
Pridáme kapustu, vodu, soľ, cukor, rascu, korenie a 15 - 20 minút za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou.
4.
cestoviny - Fliačky 500 gramov • maslo 20 gramov
Fliačky uvaríme vo veľmi jemne slanej vode. Scedíme, prepláchneme pod studenou tečúcou vodou a vrátime ich späť do hrnca. Pridáme udusenú kapustu a maslo.
5.
Dobre premiešame.
Dobrú chuť!