svetvomne.sk

Kapustové fliačky

Podávame na sladko s cukrom a škoricou, alebo na slano so soľou a opraženou slaninkou. Uvedený pokrm je pripravený neutrálne, aby boli možné obe možnosti jeho podávania a  konzumácie.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cestoviny - fliačky500gramov
Cibuľa150gramov
Cukor kryštálový1.5polivkovej lyžice
Kapusta biela500gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Maslo20gramov
Olej olivový3polievkové lyžice
Rasca drvená1čajová lyžička
Soľ1čajová lyžička
Voda2.5decilitra

1. Príprava kapusty

kapusta biela 500 g

Kapustu postrúhame na hrubšej časti kuchynského strúhadla.

Príprava kapusty

2. 

cibuľa 150 g  olej olivový 3 PL

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

3. 

soľ 1 ČL  cukor kryštálový 1.5 PL  rasca drvená 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 2.5 dl

Pridáme kapustu, vodu, soľ, cukor, rascu, korenie a 15 - 20 minút za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou.

4. 

cestoviny - Fliačky 500 g  maslo 20 g

Fliačky uvaríme vo veľmi jemne slanej vode. Scedíme, prepláchneme pod studenou tečúcou vodou a vrátime ich späť do hrnca. Pridáme udusenú kapustu a maslo.

5. 

Dobre premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť