svetvomne.sk

Kapustové fliačky

    

Podávame na sladko s cukrom a škoricou, alebo na slano so soľou a opraženou slaninkou. Uvedený pokrm je pripravený neutrálne, aby boli možné obe možnosti jeho podávania a  konzumácie.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cestoviny - Fliačky500gramov
cibuľa150gramov
cukor kryštálový1.5polievkovej lyžice
kapusta hlávková biela500gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo20gramov
olej olivový3polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
voda2.5decilitra

1. Príprava kapusty

kapusta hlávková biela 500 gramov

Kapustu postrúhame na hrubšej časti kuchynského strúhadla.

Príprava kapusty

2. 

cibuľa 150 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 2.5 decilitra

Pridáme kapustu, vodu, soľ, cukor, rascu, korenie a 15 - 20 minút za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou.

4. 

cestoviny - Fliačky 500 gramov  maslo 20 gramov

Fliačky uvaríme vo veľmi jemne slanej vode. Scedíme, prepláchneme pod studenou tečúcou vodou a vrátime ich späť do hrnca. Pridáme udusenú kapustu a maslo.

5. 

Dobre premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť