svetvomne.sk

Kapustové fliačky

Kapustové fliačky

    

Podávame na sladko s cukrom a škoricou, alebo na slano so soľou a opraženou slaninkou. Uvedený pokrm je pripravený neutrálne, aby boli možné obe možnosti jeho podávania a  konzumácie.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,cestoviny - Fliačky,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

Recept

1. Príprava kapusty

kapusta hlávková biela 500 gramov

Kapustu postrúhame na hrubšej časti kuchynského strúhadla.

Príprava kapusty

2. 

cibuľa 150 gramov  olej olivový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 2.5 decilitra

Pridáme kapustu, vodu, soľ, cukor, rascu, korenie a 15 - 20 minút za občasného premiešania dusíme pod pokrievkou.

4. 

cestoviny - Fliačky 500 gramov  maslo 20 gramov

Fliačky uvaríme vo veľmi jemne slanej vode. Scedíme, prepláchneme pod studenou tečúcou vodou a vrátime ich späť do hrnca. Pridáme udusenú kapustu a maslo.

5. 

Dobre premiešame.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cestoviny - Fliačky500gramov
cibuľa150gramov
cukor kryštálový1.5polievkovej lyžice
kapusta hlávková biela500gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo20gramov
olej olivový3polievkové lyžice
soľ1čajová lyžička
voda2.5decilitra

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť