Zapekaný granadír s lesnými hubami
Obľúbené cestovinovo-zemiakové jedlo sme tentokrát obohatili vlastnoručne nazbieranými lesnými hubami. Takto pripravený granadír, či granadiersky pochod nám veľmi chutil. Vyskúšajte, zaručene sa aj vám bude páčiť.
recept,fotorecept,huby lesné,zemiaky,cestoviny - Fliačky,Bezmäsité hlavné jedlá,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fliačky | 250 | gramov | |
cibuľa | 300 | gramov | |
huby lesné | 400 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | - | ||
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 0 | ||
syr Eidam | 150 | gramov | |
voda | 0 | ||
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Polovicu cibule odložíme bokom. K tej čo zostala na panvici pridáme huby, osolíme a posypeme rascou. Podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút pod pokrievkou.
4.
zemiaky 500 gramov • voda • soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. K zemiakom pridáme odloženú polovicu cibule.
6.
Cestovinu pridáme...
7.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • soľ
...spolu s hubami k zemiakom. Podľa potreby ešte dosolíme, posypeme mletou červenou paprikou a korením. Zľahka všetko spolu premiešame.
8.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Zapekaciu misu vymastíme olejom a pripravenú zmes vložíme do misy. Zľahka utlačíme.
10.
...a ešte 5-10 minút zapečieme.
Dobrú chuť!