svetvomne.sk

Placky zo zemiakového cesta s brokolicou

Placky zo zemiakového cesta s brokolicou

    

Skvelé placky, plnené brokolicovo-syrovou plnkou, opečené v panvici na oleji.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

brokolica300gramov
maslo2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
múka hladká300gramov
múka hladká-
olej repkový-
soľ½čajovej lyžičky
syr Gouda150gramov
vajce slepačie1kus
voda50mililitrov
zemiaky400gramov

1. 

zemiaky 400 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  maslo 2 polievkové lyžice

Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v slanej vode. Vodu zlejeme, zemiaky pomačkáme, pridáme mlieko, maslo a vyšľaháme na kašu. Necháme vychladnúť. (Na prípravu cesta môžeme použiť aj zbytok zemiakovej kaše - 500 gramov).

2. 

múka hladká 300 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ

Do vychladenej kaše pridáme vajce a múku. Podľa potreby osolíme.

3. 

Vypracujeme cesto (ak cesto príliš riedke prisypeme múku naviac) a necháme v chlade odpočívať.

4. 

brokolica 300 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 50 mililitrov

Brokolicu rozoberieme na ružičky, odstránime drevnaté časti, umyjeme, vložíme do hrnca, osolíme a podlejeme vodou. Paríme do mäkka. Prebytočnú vodu zlejeme...

5. 

...a brokolicu rozmačkáme. Necháme vychladnúť.

6. 

syr Gouda 150 gramov

Syr nahrubo postrúhame...

7. 

...a zmiešame s brokolicou.

8. 

múka hladká

Na pomúčenej doske z cesta vytvoríme 8 väčších guľôčok.

9. 

Každú guľôčku rozvaľkáme na asi 0,5 cm hrubú placku. Na placky rozdelíme plnku a zabalíme ju.

10. 

Vzniknuté guľôčky opäť zľahka rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.

11. 

olej repkový

Na panvici zohrejeme menšie množstvo oleja a placky z oboch strán opečieme.

12. 

Podávame teplé s tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť