svetvomne.sk

Karfiolovo zemiakové placky

    

Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
karfiol200gramov
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie majorán sušený1čajová lyžička
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka polohrubá200gramov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy
zemiaky200gramov

1. 

karfiol 200 gramov  zemiaky 200 gramov  múka polohrubá 200 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy

Uvedené ingrediencie spolu rozmixujeme.

2. 

korenie majorán sušený 1 čajová lyžička  cesnak 2 strúčiky  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky

Primixujeme cesnak a dochutíme koreninami.

3. 

Hotové cesto necháme aspoň pol hodiny v chlade odležať.

4. 

Do panvice s rozpáleným olejom si vytvarujeme placečky z pripraveného cesta a vysmážeme ich z jednej ..

5. 

... aj druhej strany. Po vybratí odsajeme prebytočný olej z placiek papierovou servítkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť