Karfiolovo zemiakové placky
Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.
recept,fotorecept,karfiol,zemiaky,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
karfiol | 200 | gramov | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie majorán sušený | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 200 | gramov |
Recept
1.
karfiol 200 gramov • zemiaky 200 gramov • múka polohrubá 200 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Uvedené ingrediencie spolu rozmixujeme.
2.
korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • cesnak 2 strúčiky • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky
Primixujeme cesnak a dochutíme koreninami.
3.
Hotové cesto necháme aspoň pol hodiny v chlade odležať.
4.
Do panvice s rozpáleným olejom si vytvarujeme placečky z pripraveného cesta a vysmážeme ich z jednej ..
5.
... aj druhej strany. Po vybratí odsajeme prebytočný olej z placiek papierovou servítkou.
Dobrú chuť!