Zapekaný karfiol s tvarohom
Vynikajúci zapekaný karfiol s extra bielkovinami v podobe tvarohu, na slano. Servírujeme s kyslými uhorkami alebo kyslou kapustou.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkovitý,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 1 | kilogram | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 2 | polievkové lyžice | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Eidam | 200 | gramov | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
2.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Zapekacia misa sklenená 7,5 l
Do vymastenej zapekacej misy namrvíme rukami polovicu karfiolu a zarovnáme. Rovnomerne osolíme a jemne posypeme korením.
3.
tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Z polovice tvarohu vytvoríme druhú vrstvu. Zo zvyšku karfiolu tretiu vrstvu, osolíme a okoreníme. Navrch posypeme druhou polovicou tvarohu.
4.
vajce slepačie 2 kusy • smotana na varenie (10-12% tuku) 250 mililitrov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky
Vajcia, smotanu, krupicu a soľ vyšľaháme.
5.
Zmesou rovnomerne zalejeme karfiolovo tvarohový nákyp.
7.
Pripraveným syrom rovnomerne zasypeme povrch.
8.
Pečieme 50 min. pri teplote 200°C.
Dobrú chuť!