svetvomne.sk

Zapekaný karfiol s tvarohom

    

Vynikajúci zapekaný karfiol s extra bielkovinami v podobe tvarohu, na slano. Servírujeme s kyslými uhorkami alebo kyslou kapustou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
karfiol1kilogram
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej repkový2polievkové lyžice
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)2polievkové lyžice
smotana na varenie (10-12% tuku)250mililitrov
soľ1čajová lyžička
syr Eidam200gramov
tvaroh jemný hrudkovitý500gramov
vajce slepačie2kusy

1. 

karfiol 1 kilogram

Karfiol rozdelíme na ružičky a povaríme 5 minút v osolenej vode.

2. 

olej repkový 2 polievkové lyžice  soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Zapekacia misa sklenená 7,5 l

Do vymastenej zapekacej misy namrvíme rukami polovicu karfiolu a zarovnáme. Rovnomerne osolíme a jemne posypeme korením.

3. 

tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Z polovice tvarohu vytvoríme druhú vrstvu. Zo zvyšku karfiolu tretiu vrstvu, osolíme a okoreníme. Navrch posypeme druhou polovicou tvarohu.

4. 

vajce slepačie 2 kusy  smotana na varenie (10-12% tuku) 250 mililitrov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 2 polievkové lyžice  soľ ½ čajovej lyžičky

Vajcia, smotanu, krupicu a soľ vyšľaháme.

5. 

Zmesou rovnomerne zalejeme karfiolovo tvarohový nákyp.

6. 

syr Eidam 200 gramov

Syr nahrubo nastrúhame.

7. 

Pripraveným syrom rovnomerne zasypeme povrch.

8. 

Pečieme 50 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť