Karfiolové palacinky
Sýte slané palacinky. Môžeme podávať jednoducho, len s čerstvým syrom.
recept,fotorecept,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 600 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 650 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | - |
Recept
1.
karfiol 600 gramov • voda • soľ
Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť.

2.
mlieko polotučné 1,5% 650 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky
Do mixéra nalejeme mlieko, pridáme vajce, uvarený karfiol a soľ. Zmixujeme na hladko.

3.
múka hladká 200 gramov
Časť zmixovaného karfiolu odlejeme, do mixéra prisypeme múku, premixujeme a podľa možností mixéra vrátime odliatu časť. Opäť premixujeme.

4.
Vzniknuté cesto je hustejšie ako bežné cesto na palacinky.

5.
Na rozpálenú keramickú panvicu nalejeme jednu väčšiu, alebo dve menšie naberačky cesta. Opačnou stranou naberačky cesto dookola rozotrieme a dlhšie pečieme. Cesto musí byť pri obracaní primerane tuhé. Jemným podobratím z kraja kontrolujeme či nám zospodu neprihára a podľa toho upravíme intenzitu ohrevu.

6.
Veľkou podberačkou palacinku otočíme a upečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!