svetvomne.sk

Karfiolové palacinky

    

Sýte slané palacinky. Môžeme podávať jednoducho, len s čerstvým syrom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
karfiol600gramov
mlieko polotučné 1,5%650mililitrov
múka hladká200gramov
soľ-
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie1kus
voda-

1. 

karfiol 600 gramov  voda  soľ

Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 650 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky

Do mixéra nalejeme mlieko, pridáme vajce, uvarený karfiol a soľ. Zmixujeme na hladko.

3. 

múka hladká 200 gramov

Časť zmixovaného karfiolu odlejeme, do mixéra prisypeme múku, premixujeme a podľa možností mixéra vrátime odliatu časť. Opäť premixujeme.

4. 

Vzniknuté cesto je hustejšie ako bežné cesto na palacinky.

5. 

Na rozpálenú keramickú panvicu nalejeme jednu väčšiu, alebo dve menšie naberačky cesta. Opačnou stranou naberačky cesto dookola rozotrieme a dlhšie pečieme. Cesto musí byť pri obracaní primerane tuhé. Jemným podobratím z kraja kontrolujeme či nám zospodu neprihára a podľa toho upravíme intenzitu ohrevu.

6. 

Veľkou podberačkou palacinku otočíme a upečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť